• 1,200.00 kn Da biste se kvalificirali za besplatnu dostavu
  morate postaviti minimalnu narudžbu od

Bijela ružičasta - izbor sorti; Kina ružičasta - 1100 sjemenki - Dianthus chinensis - sjemenke

Stara cijena: 19.31 kn
12.55 kn
Uštedjeli ste: 6.76 kn (35%)
Promocija završava 2020-08-11
Promocija završava
003528
Rasprodano

Raznovrsna sorta roza roza (Dianthus chinensis) svidjet će se svim amaterima blago prigušenih, ali vedro šarenih ljetnih cvjetnih aranžmana. Izbor uključuje sjemenke najpopularnijih sorti fainbow pink s pojedinačnim i polu-dvostrukim cvjetovima. Biljke dosežu visinu od 10 do 30 cm, tvoreći vrlo kompaktne, uspravne pramenove koji cvatu od srpnja do listopada. Cvjetovi su promjera 3 - 8 cm i poprimaju različite nijanse crvene i ružičaste s bijelim oznakama. Oni su obično dvobojni ili trobojni i prikazuju ukrasne točkice i rande na laticama.

Kina ružičasta, kao što je ova cvjetnica se obično naziva, može se uzgajati kao godišnja biljka na granici ili u spremnicima vani. Sjeme se sije izravno u proljeće (druga polovica travnja) ili u hladno rasadište (ožujak). Ponuđene vrste preferiraju humusne, propusne, ne previše suhe zemlje na sunčanim mjestima. Njegove uspravne stabljike koje završavaju cvijećem mogu se rezati za svježe bukete, jer dugo zadržavaju svoj izgled u vazi ispunjenoj vodom.

Svako pakiranje sadrži 0,5 g sjemenki sorte s raznolikim odabirom. Upute za uzgoj i datum sjetve uključeni su u informacije o proizvodu.

 • Težina: 0,5 g
 • Visina: 10 - 30 cm
 • Upotreba: ukrasne - granice, kao rezani cvijet
 • Razdoblje cvatnje: srpanj - listopad
 • Oblik rasta: zbijeni, uspravni pramenovi
 • Boja cvijeta: crvena, ružičasta s bijelim oznakama, često dvobojna ili trobojna
 • Vegetacijski oblik: višegodišnji, često uzgojen kao godišnji
 • Tip cvijeta: jednostruki i polu-dvostruki
 • Mjesto: sunčano; humusna, propusna, ne previše suha zemlja


Oko 1100 sjemenki (+/- 20%)

GardenSeedsMarket - posluje već više od desetljeća i od samog početka smo kvalitetu naših proizvoda učinili najvišim prioritetom. Tijekom godina isporučili smo najkvalitetniju robu na desetke tisuća kupaca iz cijelog svijeta. Njihovo zadovoljstvo dokazuje da smo izabrali pravi put.

Sve sjemenke koje prodajemo podliježu provjeri kontrole kvalitete na više razina i tek tada se pažljivo pakiraju i otpremaju. Našim proizvodima dodijeljeni su brojni certifikati i sukladni su najvišim standardima Europske unije. Naši zaposlenici su iskusni vrtlari koji su sretni da odgovore na svako vaše pitanje.

Odakle dolazi naše sjeme?

Sva sjemena koja se prodaju u našoj trgovini dolaze od najboljih proizvođača iz cijele Europske unije. Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji s njima uspjeli smo razviti najprikladnije uvjete skladištenja i otpreme, jamčeći da ćete uvijek dobiti svježe i pažljivo ispitane serije sjemena. Isključivanje posrednika iz cijelog procesa ne samo da nam omogućuje da izbjegavamo slanje zastarjelih sjemenki koje su možda predugo ležale na policama skladišta, nego i osigurava najatraktivniju cijenu za proizvode vrhunske kvalitete.

Proces kontrole kvalitete

Sva naša sjemena moraju proći proces kontrole kvalitete u četiri faze.

Prva faza započinje pažljivim odabirom dobavljača. Nakon što nastavimo s kontroliranjem njihovih usjeva, strani proizvođači nisu isključeni iz procesa kontrole kvalitete. Biljke se provjeravaju u svakoj fazi njihovog razvoja: kada počnu rasti, tijekom cvatnje i kada počinju donositi plodove (sjemenke). U ovoj fazi najvažnije je osigurati pravilan razmak biljaka. Zahvaljujući tome mogu se osigurati željene morfološke karakteristike svake pojedine vrste ili sorte, kao što su boja, visina i oblik.

Druga faza sastoji se od detaljnih verifikacijskih testova u laboratorijskim uvjetima. Korištenjem najkvalitetnije opreme od strane visoko kvalificiranog osoblja, naši dobavljači obavljaju više od 30 000 provjera kvalitete godišnje. Sjemenke koje ne zadovoljavaju naše zahtjeve podliježu tehnološkim procesima prerade, uključujući sušenje, čišćenje, nadogradnju i ispitivanje.

Treća faza počinje sijanjem sjemena na odabranim kontrolnim plohama. Na taj način dobivamo vrijedne, točne informacije o njihovoj klijavosti koje se moraju održavati na odgovarajućoj razini. Istovremeno se u ovoj fazi provjerava sortni identitet svake vrste.

Četvrta faza odvija se u našim skladištima i sastoji se od uklanjanja sjemena koji su predugo skladišteni na našim policama i zamjene s novim serijama. Svaki paket je označen s jedinstvenim brojem serije i također s datumom krmače.

Sve četiri faze kombinacije omogućuju nam da sa sigurnošću tvrdimo da sjemenke koje isporučujemo u skladu s najvišim standardima i da su završile sve potrebne kontrolne stupnjeve s bojama.

Nagrade i nagrade

Sjemenke koje prodajemo široko su prepoznate po svojoj kvaliteti i osvojile su mnoge nagrade. Naše sjeme osvojilo je brojne zlatne medalje i priznanja za njihovu visoku kvalitetu. Svijet cvijeća također je nagrađen za svoj inovativni pristup.

Među tim nagradama bile su: VRHUNSKA INOVACIJA (lipanj 2015.), ZLATNA MEDALJA NA MEĐUNARODNOM SAJMU POZNAN (2015.), LIDER KVALITETA POTROŠAČA (2014), POLJOPRIVREDNA GODINA (2014).

Također, dvije godine zaredom smo dobili i certifikat “IDEAL BUSINESS”.

Klijanje

Posvećeni smo prodaji samo najkvalitetnijih sjemenki. Uzimajući u obzir napore koje svakodnevno činimo, molimo obratite pažnju na to da su biljke živi organizmi, a njihova klijavost i rast ovise o mnogim čimbenicima, kao što su temperatura, tip tla, vlažnost i učestalost zalijevanja, vrijeme i uvjeti sjetve, upotreba gnojiva i sredstava za zaštitu bilja (pesticidi), kao i vremenskih i klimatskih uvjeta. Pružamo pomoć dijeleći točne i ažurirane podatke o sjetvi i uzgoju, međutim, ne možemo snositi nikakvu odgovornost za biljke koje nisu uzgajane u uvjetima prikladnim za određene vrste.