• 11,900.00 Za upravičenost do brezplačne dostave
  morate dati minimalno naročilo

Dojenček, skupna gipsofila, panični otroški dih - 1200 semen - Gypsophila paniculata - semena

Stara cena: 197.00
128.00
Prihranite: 69.00 (35%)
Promocija se konča 2020-07-14
Promocija se konča
003527
Ni na zalogi

Ta priljubljena rastlina se najpogosteje uporablja kot dodatek šopkom. Še pred nekaj leti ni noben cvetličar predstavljal šopek brez dihal.

Lepa trajnica, skupna gipsofila, kot jo imenujemo tudi, pripada družini Caryophyllaceae. Danes ga lahko povabite na svoj vrt, saj kupite semena v naši trgovini. Dojenček diha visoko, razvejano in grmovito navado. 100 do 120 cm visoki oblaki belega, majhni cvetovi bodo postali velika atrakcija na vašem vrtu. Na trdem steblu se pojavita enojni in dvojni cvetovi. Rahlo rožnata barva ni nič nenavadnega. Razmeroma cvetovi brez dišav, zbrani v velikih mehurčkih, pritegnejo opraševalne žuželke. Listi nimajo okrasne vrednosti. Rastlina tvori ohlapen, okrogel snop, zaradi česar pridejo v mislih oblaki megle ali morske pene. Takšen slikovit videz bo zagotovo zadovoljil vse estete.

Dih s panièastim očesom se odlično razvija na sončnih mestih. Da bi kar najbolje izkoristili njeno pridelavo, ji morate zagotoviti prepustno, svetlo, peščeno zemljo z nevtralno ali celo boljšo alkalno reakcijo in visoko vsebnostjo kalcija. Latinsko ime Gypsophila pomeni "ljubimec gipsa" in je upravičen v prid taline, bogate z sadrom. Dojenček seme seje v neogrevano posteljo zgodaj spomladi ali neposredno konec maja / v začetku junija. Cvetovi se na rastlinah razvijejo že junija in tam ostanejo do konca julija. Po tem priporoćamo polnjenje poganjkov. Včasih se zgodi, čeprav ne vedno, da šopi ponovno cvetijo. Pred zimskim časom morate rastline odločno odlagati. Višje steblo potrebuje podporo.

Skupna gipsofila je zelo privlačna, trajna rastlina, ki se lahko uporablja kot polnilo za povišane meje. Beli oblak se čudovito ujema z zeleno travo ali živo mejo. Cvetličarji ostajajo glavni uporabniki dihal. Romantična, bela megla doda lahkotnost in ne izgubi svoje priljubljenosti. Lepa, barvita šopek, osvežena z belo majhnih pom-pomov, bo vedno nasmejala osebo, ki jo prejme. V zadnjih letih praznuje svoj povratek v salonih cvetličarjev in na porokah. Neveste se odločijo nositi šopke, sestavljene iz teh cvetov, in okrasijo celoten sprejem z njimi. Tudi iz aranžma s cvetočim cvetjem ni mogoče zamuditi.

Dojenček dih je rastlina, ki je ne smete zamuditi v vašem vrtu. Priporočamo vam, da kupite paket, ki vsebuje 0,2 g semena in navodila za gojenje.

 • Teža: 0,2 g
 • Višina: 100 - 120 cm
 • Uporaba: okrasne - meje, kot rezano cvet
 • Cvetenje: junij - konec julija
 • Rastna oblika: visoka, razvejana, grmasta
 • Barva cvetja: bela
 • Vegetacijska oblika: trajnica
 • Cvetlični tip: drobni enojni ali dvojni cvetovi, zbrani v mehurčki
 • Lokacija: sončno; prepustna, lahka, peščena tla z nevtralno ali alkalno reakcijo in visoko vsebnostjo kalcija


Približno 1200 semen (+/- 20%)

GardenSeedsMarket - posluje že več kot desetletje in že od samega začetka smo kakovost naših izdelkov postavili na prvo mesto. Skozi leta smo dobavljali blago najvišje kakovosti na deset tisoče kupcev z vsega sveta. Njihovo zadovoljstvo dokazuje, da smo izbrali pravo pot.

Vsa semena, ki jih prodajamo, so predmet preverjanja kakovosti na več ravneh in šele nato se skrbno pakirajo in odpremijo. Naši izdelki so bili nagrajeni s številnimi certifikati in v skladu z najvišjimi standardi Evropske unije. Naši zaposleni so izkušeni vrtnarji, ki so vam z veseljem odgovorili na vsako vaše vprašanje.

Od kod prihajajo naša semena?

Vsa prodana semena v naši trgovini prihajajo od najboljših proizvajalcev iz vse Evropske unije. Zahvaljujoč dolgoletnemu sodelovanju z njimi smo uspeli razviti najprimernejše pogoje skladiščenja in odpreme, kar zagotavlja, da boste vedno prejeli sveže in skrbno preizkušene serije semen. Izključitev posrednikov iz celotnega procesa nam ne omogoča le, da se izognemo pošiljanju zastarelih semen, ki so morda predolgo ležali na skladiščni polici, temveč tudi zagotavljamo najbolj privlačno ceno za vrhunske izdelke.

Postopek nadzora kakovosti

Vsa naša semena morajo prestati štiristopenjski proces kontrole kakovosti.

Prva faza se začne s skrbno izbiro dobaviteljev. Potem ko nadaljujemo z nadzorom njihovih pridelkov, tuji proizvajalci niso izključeni iz procesa nadzora kakovosti. Rastline se pregledajo v vsaki fazi njihovega razvoja: ko začnejo rasti, med cvetenjem in ko začnejo roditi (semena). Na tej stopnji je najpomembnejša zagotovitev pravilnega razmika rastlin. Zaradi tega je mogoče zagotoviti želene morfološke značilnosti vsake posamezne vrste ali sorte, kot so barva, višina in oblika.

Druga faza je sestavljena iz podrobnih preveritvenih testov v laboratorijskih pogojih. Z uporabo najkakovostnejše opreme s strani visoko usposobljenega osebja naši dobavitelji letno opravijo več kot 30 000 pregledov kakovosti. Semena, ki ne ustrezajo našim zahtevam, so predmet tehnoloških procesov rafiniranja, vključno s sušenjem, čiščenjem, nadgradnjo in preskušanjem.

Tretja faza se začne s sejanjem semen v izbranih kontrolnih parcelah. Tako dobimo dragocene, točne informacije o njihovi kalivosti, ki jih je treba ohraniti na ustrezni ravni. Hkrati se na tej stopnji preveri sortna identiteta vsake vrste.

Štiri etapa poteka v naših skladiščih in je sestavljena iz odstranjevanja semen, ki so predolgo skladiščena na naših policah, in zamenjavo z novimi serijami. Vsak paket je žigosan z edinstveno številko serije in tudi s krmo.

Vse štiri faze skupaj nam omogočajo, da z zaupanjem trdimo, da semena, ki jih dostavimo, ustrezajo najvišjim standardom in so opravile vse zahtevane kontrolne stopnje z različnimi barvami.

Nagrade in nagrade

Semena, ki jih prodajamo, so splošno priznana po svoji kakovosti in so prejela številne nagrade. Naše seme so osvojile številne zlatne medalje in priznanja za visoko kakovost. Za inovativni pristop je bil počaščen tudi Svet cvetja.

Med temi nagradami so bile: TOP INNOVACIJE (junij 2015), ZLATA MEDALJA na mednarodnem sejmu POZNAN (2015), LIDER KAKOVOSTI POTROŠNIKOV (2014), KMETIJA LETA (2014).

Poleg tega smo dve leti zapored podelili certifikat »IDEAL BUSINESS«.

Klijanje

Zavezani smo k prodaji le najkakovostnejših semen. Upoštevajoč prizadevanja, ki jih opravljamo dnevno, upoštevajte tudi, da so rastline živi organizmi, njihova kalitev in rast pa sta odvisni od številnih dejavnikov, kot so temperatura, vrsta tal, vlažnost in pogostost zalivanja, čas in pogoji setve, uporaba gnojil in sredstev za varstvo rastlin (pesticidi) ter vremenske in podnebne razmere. Pomagamo z izmenjavo natančnih in aktualnih setev in informacij o gojenju, vendar ne moremo prevzeti odgovornosti za rastline, ki niso bile gojene v razmerah, primernih za določene vrste.