Produk popular Produk ini dibeli terakhir 59 minit yang lalu.

Lapan belas hari lobak "Delapan belas Hari" - SEED TAPE - Raphanus sativus L. - benih

Harga lama: RM21.34
RM16.00
Anda menyimpan: RM5.34 (25%)
Promosi berakhir 2020-04-02
Promosi berakhir
008829
Dalam stok
+

Lobak delapan belas hari "De dix-huit jours" (Raphanus sativus), benih yang ditawarkan di sini pada SEED TAPE, adalah pelbagai universal untuk bidang dan di bawah penanaman sampingan. Ia tumbuh sangat cepat, kerana penuaian boleh berlaku sudah 18 hari selepas menabur. Akarnya boleh dituai sepanjang musim bunga dan musim gugur. Ia menghasilkan akar silinder yang panjang, berwarna merah terang dengan hujung putih. Daging mengambil warna putih, renyah dan tidak menjadi kenyang. Radishes ini memaparkan rasa yang sangat baik, lembut dan harus dimakan mentah dalam sandwich dan salad atau dengan keju kotej.

Biji lobak pada pita boleh digunakan dalam penanaman taman atau kontena. Pita biji benih yang sedia siap dengan ketara memudahkan permulaan penanaman. Sediakan lubang dalam 1-2 cm dalam baris 5-20 cm selain pita di dalamnya. Kemudian tutupnya dengan lapisan tanah dan air mereka dengan mewah. Benih telah ditempatkan pada pita di jarak yang betul yang memastikan penggunaan ruang yang optimum dan pembangunan tanaman yang sesuai. Anda tidak perlu benih tipis selepas bercambah. Anda boleh meletakkan pita benih di tanah dari Mac hingga Mei, dan pada bulan Ogos. Lobak berfungsi dengan baik sebagai ramalan, menangkap tanaman dan selepas tanaman untuk sayur-sayuran lain.

Setiap pakej mengandungi 3 m pita benih dengan "benih dix-huit" benih lobak selama lapan belas hari. Maklumat pakej mengandungi arahan yang semakin meningkat dan tarikh sow-by.

  • Penggunaan: langsung, penggunaan mentah; forecrop, menangkap tanaman atau aftercrop
  • Masa tuai: 18 hari selepas penanaman, musim bunga dan musim luruh
  • Kuantiti: 3 m pita biji

GardenSeedsMarket - telah berniaga selama lebih dari satu dekad dan dari awal lagi kami telah membuat kualiti produk kami menjadi keutamaan. Sepanjang tahun kami telah menyampaikan barang berkualiti terbaik kepada puluhan ribu pelanggan dari seluruh dunia. Kepuasan mereka membuktikan bahawa kami memilih cara yang betul.

Semua benih yang kami jual adalah tertakluk kepada pemeriksaan kawalan kualiti pelbagai peringkat dan hanya kemudiannya dibungkus dengan teliti dan dihantar. Produk kami telah dianugerahkan pelbagai sijil dan mematuhi piawaian tertinggi Kesatuan Eropah. Pekerja kami adalah tukang kebun yang berpengalaman yang lebih gembira menjawab setiap pertanyaan anda.

Di manakah benih kita datang?

Semua biji yang dijual di kedai kami datang dari pengeluar terbaik dari seluruh Kesatuan Eropah. Terima kasih kepada kerjasama yang panjang dengan mereka, kami dapat membangunkan keadaan menyimpan dan penghantaran yang paling mencukupi, menjamin bahawa anda sentiasa menerima batch biji segar dan teliti yang diuji. Pengecualian orang tengah dari keseluruhan proses bukan sahaja memungkinkan kita untuk mengelakkan penghantaran benih yang sudah lama terlalu lama di rak gudang, tetapi juga memastikan harga yang paling menarik untuk produk berkualiti tinggi.

Proses kawalan kualiti

Semua benih kami mesti lulus proses kawalan kualiti empat peringkat.

Tahap pertama bermula dengan pilihan pemilihan yang teliti. Daripada kita meneruskan mengawal tanaman mereka, pengeluar asing tidak dikecualikan daripada proses kawalan kualiti. Tumbuhan diperiksa pada setiap peringkat perkembangan mereka: apabila mereka mula tumbuh, semasa mekar dan apabila mereka mula menghasilkan buah (biji). Pada peringkat ini perkara yang paling penting adalah untuk memastikan jarak yang betul dari tumbuh-tumbuhan. Terima kasih kerana memperoleh ciri-ciri morfologi yang dikehendaki bagi setiap spesies atau varieti tertentu, seperti warna, ketinggian dan bentuk, dapat dipastikan.

Tahap dua terdiri daripada ujian pengesahan terperinci dalam keadaan makmal. Dengan menggunakan peralatan berkualiti tinggi oleh kakitangan yang berkelayakan, pembekal kami melakukan lebih daripada 30 000 pemeriksaan kualiti setiap tahun. Benih yang tidak memenuhi keperluan kami adalah tertakluk kepada proses penapisan teknologi, termasuk pengeringan, pembersihan, peningkatan dan pengujian lagi.

Peringkat tiga bermula dengan menanam benih dalam plot kawalan terpilih. Dengan cara itu, kita memperoleh maklumat berharga yang tepat mengenai percambahan mereka yang mesti dikekalkan pada tahap yang sesuai. Pada masa yang sama, identiti varieti setiap spesies diperiksa pada peringkat ini.

Peringkat empat berlaku di gudang kami dan terdiri daripada menghapuskan biji-bijian yang telah disimpan terlalu lama di rak kami dan menggantikannya dengan kumpulan baru. Setiap pakej dicap dengan nombor kumpulan yang unik dan juga dengan sow-by-date.

Keempat peringkat yang digabungkan membolehkan kita menyatakan dengan yakin bahawa benih yang kami sampaikan mematuhi piawaian tertinggi dan telah menyelesaikan semua peringkat kawalan yang diperlukan dengan warna terbang.

Hadiah dan anugerah

Benih-benih yang kami jual telah diiktiraf secara meluas untuk kualiti mereka dan telah memenangi banyak anugerah. Benih kami memenangi pingat emas dan perbezaan untuk kualiti tinggi mereka. World of Flowers juga dihormati kerana pendekatan inovatifnya.

Antaranya ialah: INOVASI TOP (Jun 2015), GOLD MEDAL AT THE POZNAN INTERNATIONAL FAIR (2015), PEMIMPIN KUALITI PENGGUNA (2014), PELAWAT TAHUN (2014).

Di samping itu, kami juga telah dianugerahkan sijil "IDEAL BUSINESS" selama dua tahun berturut-turut.

Percambahan

Kami komited untuk menjual hanya benih berkualiti tinggi. Dengan mengambil kira usaha yang kita buat setiap hari, sila juga ambil perhatian bahawa tumbuh-tumbuhan adalah organisma hidup dan percambahan dan pertumbuhan mereka bergantung pada banyak faktor, seperti suhu, jenis tanah, kelembapan dan frekuensi dengan itu disiram, menyemai masa dan keadaan, gunakan baja dan agen perlindungan tumbuhan (racun perosak), serta keadaan cuaca dan iklim. Kami menyediakan bantuan dengan berkongsi maklumat penyebaran dan perkembangan yang tepat dan terkini, namun, kita tidak boleh bertanggungjawab terhadap tumbuhan yang tidak ditanam dalam keadaan sesuai untuk spesies tertentu.