• 149.00 Za upravičenost do brezplačne dostave
    morate dati minimalno naročilo

Mlečna kapa iz žafrana - micelij; rdeči bor - Lactarius deliciosus

Stara cena: 30.21
19.64
Prihranite: 10.57 (35%)
Promocija se konča 2020-09-22
Promocija se konča
006360
Ni na zalogi

Mleko z žafranim mlečnim pokrovčkom vam daje možnost, da se v svojem vrtu počutite kot v gozdu, polnem okusnih gob. V naši ponudbi najdete edinstvene biološke drstenja žita iz najbolj znanega poljskega proizvajalca. Lahko začnete saditi najbolj okusne gozdne gobe v vašem vrtu! Kupite micelij odličnega mlečnega pokrova žafrana, ga posadite v skladu z navodili in uživajte v bogatih pridelkih za 3 do 5 let, brez potrebe po izvajanju posebnih ukrepov za nego.

Mlečna kapa iz žafrana ali goba rdečega bora (Lactarius deliciosus) sodi med najbolj okusne in željne gilje, ki rastejo v naši podnebni coni. Lahko ga izberete od avgusta do novembra v mešanih gozdovih in iglastih mladih gozdovih v bližini borovcev. Ta vrsta je lahko prepoznavna po svoji značilni, gladki kapici, ki doseže 5 - 15 cm v premeru in je sploščena ali v obliki lijaka in konkavna. Ima živo rdeče-rdečo-oranžno barvo z temnejšimi obroči, ki se razprostirajo na robove. Škrge v sadnih telesih so prav tako oranžne in gosto pakirane, stebla so valjasta, votla in prekrita z majhnimi luknjami in lisami. Celotna goba raste 7 - 10 cm. Njegovo kremasto, čvrsto in hrustljavo meso predstavlja odličen, rahlo pikanten in kisel okus. Mlečne kape s šafranjem lahko vložite, marinirate in priporočamo pečenje ali paro gobe z mesom in zelenjavo z izrazitim okusom - kot so čebula, poper in bučke.

Da bi lahko uživali v okrasnih sadnih telesih v svojem vrtu, priporočamo, da se drstišče nasadi 0,5 - 5 m stran od bora. En paket zadostuje, da posadimo tri luknje 15 cm globoko. Mlečne kape z žafranom je treba posaditi na prepustnih, kislih tleh, zato luknje v polovici napolnimo s šotnim vrtnim substratom in nanjo razporedimo nekaj pesti micelija (1/3 pakiranja na luknjo). Nato prekrijte micelij z ostalimi vrtnimi tlemi, nabodite in obilno zalijte okoli mesta sajenja. Pri prvem zalivanju priporočamo uporabo vode s sladkorjem (10 g sladkorja na 10 l vode). Hranjenje drstenja bo imelo za posledico hitrejši in obilnejši razvoj gob. Prve pridelke boste dobili v drugem letu gojenja.

Paket vsebuje mleto biološko drst (micelij) na zrnu. Podrobna navodila za pridelavo so vključena v informacije o paketu. Micelij lahko posadite celo sezono, od sredine aprila do oktobra. Proizvajalec ocenjuje, da je verjetnost uspešnega razvoja mlečne skodelice žafrana 85 - 87%. Pojav gob je odvisen od okoljskih pogojev in pravilne priprave na mestu: žafranska mlečna kapica živi v mikorizni simbiozi s borovci. Zahteva zalivanje v daljših poletnih sušnih obdobjih.

GardenSeedsMarket - posluje že več kot desetletje in že od samega začetka smo kakovost naših izdelkov postavili na prvo mesto. Skozi leta smo dobavljali blago najvišje kakovosti na deset tisoče kupcev z vsega sveta. Njihovo zadovoljstvo dokazuje, da smo izbrali pravo pot.

Vsa semena, ki jih prodajamo, so predmet preverjanja kakovosti na več ravneh in šele nato se skrbno pakirajo in odpremijo. Naši izdelki so bili nagrajeni s številnimi certifikati in v skladu z najvišjimi standardi Evropske unije. Naši zaposleni so izkušeni vrtnarji, ki so vam z veseljem odgovorili na vsako vaše vprašanje.

Od kod prihajajo naša semena?

Vsa prodana semena v naši trgovini prihajajo od najboljših proizvajalcev iz vse Evropske unije. Zahvaljujoč dolgoletnemu sodelovanju z njimi smo uspeli razviti najprimernejše pogoje skladiščenja in odpreme, kar zagotavlja, da boste vedno prejeli sveže in skrbno preizkušene serije semen. Izključitev posrednikov iz celotnega procesa nam ne omogoča le, da se izognemo pošiljanju zastarelih semen, ki so morda predolgo ležali na skladiščni polici, temveč tudi zagotavljamo najbolj privlačno ceno za vrhunske izdelke.

Postopek nadzora kakovosti

Vsa naša semena morajo prestati štiristopenjski proces kontrole kakovosti.

Prva faza se začne s skrbno izbiro dobaviteljev. Potem ko nadaljujemo z nadzorom njihovih pridelkov, tuji proizvajalci niso izključeni iz procesa nadzora kakovosti. Rastline se pregledajo v vsaki fazi njihovega razvoja: ko začnejo rasti, med cvetenjem in ko začnejo roditi (semena). Na tej stopnji je najpomembnejša zagotovitev pravilnega razmika rastlin. Zaradi tega je mogoče zagotoviti želene morfološke značilnosti vsake posamezne vrste ali sorte, kot so barva, višina in oblika.

Druga faza je sestavljena iz podrobnih preveritvenih testov v laboratorijskih pogojih. Z uporabo najkakovostnejše opreme s strani visoko usposobljenega osebja naši dobavitelji letno opravijo več kot 30 000 pregledov kakovosti. Semena, ki ne ustrezajo našim zahtevam, so predmet tehnoloških procesov rafiniranja, vključno s sušenjem, čiščenjem, nadgradnjo in preskušanjem.

Tretja faza se začne s sejanjem semen v izbranih kontrolnih parcelah. Tako dobimo dragocene, točne informacije o njihovi kalivosti, ki jih je treba ohraniti na ustrezni ravni. Hkrati se na tej stopnji preveri sortna identiteta vsake vrste.

Štiri etapa poteka v naših skladiščih in je sestavljena iz odstranjevanja semen, ki so predolgo skladiščena na naših policah, in zamenjavo z novimi serijami. Vsak paket je žigosan z edinstveno številko serije in tudi s krmo.

Vse štiri faze skupaj nam omogočajo, da z zaupanjem trdimo, da semena, ki jih dostavimo, ustrezajo najvišjim standardom in so opravile vse zahtevane kontrolne stopnje z različnimi barvami.

Nagrade in nagrade

Semena, ki jih prodajamo, so splošno priznana po svoji kakovosti in so prejela številne nagrade. Naše seme so osvojile številne zlatne medalje in priznanja za visoko kakovost. Za inovativni pristop je bil počaščen tudi Svet cvetja.

Med temi nagradami so bile: TOP INNOVACIJE (junij 2015), ZLATA MEDALJA na mednarodnem sejmu POZNAN (2015), LIDER KAKOVOSTI POTROŠNIKOV (2014), KMETIJA LETA (2014).

Poleg tega smo dve leti zapored podelili certifikat »IDEAL BUSINESS«.

Klijanje

Zavezani smo k prodaji le najkakovostnejših semen. Upoštevajoč prizadevanja, ki jih opravljamo dnevno, upoštevajte tudi, da so rastline živi organizmi, njihova kalitev in rast pa sta odvisni od številnih dejavnikov, kot so temperatura, vrsta tal, vlažnost in pogostost zalivanja, čas in pogoji setve, uporaba gnojil in sredstev za varstvo rastlin (pesticidi) ter vremenske in podnebne razmere. Pomagamo z izmenjavo natančnih in aktualnih setev in informacij o gojenju, vendar ne moremo prevzeti odgovornosti za rastline, ki niso bile gojene v razmerah, primernih za določene vrste.