Semena jagod

Za vse ljubitelje sladkega, sočnega rdečega sadja priporočamo starodobne jedi. Semena izstopajo z visoko kakovostjo in sposobnostjo kalivosti, saj prihajajo le iz dokazanih proizvajalcev. Omogoča vam uspešno kulturo, ki prinaša bogato žetev, seveda pod pogojem, da se ohranijo ustrezni pogoji in da se sprejmejo ustrezni ukrepi oskrbe.

Jagoda je potomka divjih jagod. Nastal je iz prehoda divje čilske jagode z divje divje jagode. Vsebuje veliko hranil, zlasti ko gre za vitamin C. Jagode so višje v tem vitaminu kot limone. Jagode so odlično opremljene za marmelado, marmolade, kompote in so odličen dodatek številnim sladicam in mesnim jedem. Prav tako kažejo zdravilno vrednost, saj znižujejo krvni tlak in raven holesterena, izboljšujejo stanje las, preprečujejo sladkorno bolezen, delujejo protivirusno in diuretično ter izboljšujejo delovanje prebavnega sistema.

V naši vrtni trgovini boste našli semena več sort jagod. Posebej priporočamo sorto "Tresca", ki izstopa z izjemno dolgim obdobjem rodnosti - od junija do prvih jesenskih zmrzali. Proizvaja srednje velike, okusne, sočne jagode. Pomembno je tudi, da ne raste veliko stolonov. Različnost »Temptation« si zasluži tudi vašo pozornost. Lahko se goji v posodah in razvije dolge, polne poganjke, na katerih se poleti pojavijo rdeča, sladka sadja. Ne izgubljajte časa in izberite seme vaše najljubše sorte jagode in preizkusite svoje vrtnarske veščine.