• 149.00 Za upravičenost do brezplačne dostave
    morate dati minimalno naročilo

Cvetača "Trevi F1" z zeleno glavo - Brassica oleracea L. var.botrytis L. - semena

Stara cena: 5.42
4.06
Prihranite: 1.36 (25%)
Promocija se konča 2020-05-31
Promocija se konča
010461
Na zalogi
+

"Trevi F1" cvetača (Brassica oleracea convar. Botrytis) je izvirna sorta, ki razvije okrogle, kompaktne, zelene glave, ki izstopajo z izjemnim okusom in trajnostjo. Cvetača je cenjena, nizkokalorična, prebavljiva zelenjava. Vsebuje velike količine vlaknin, beljakovin, vitaminov C, A, B1 in B2 ter kalcija in železa. Še posebej se ga priporoča otrokom, pa tudi starejšim in bolnim, saj ne povzroča alergijskih reakcij. Glave cvetače "Trevi F1" so primerne za neposredno porabo - kuhane in zamrzovalne.

Semena cvetače "Trevi F1" je treba posejati od januarja do marca v lončke, v toplo posteljo ali pod tunel s plastično folijo. Utrjene sadike presadimo na stalni del v aprilu in maju v razmaku 50 x 50 cm. Takoj, ko se rastline začnejo razvijati, jih morate zaščititi pred sončno svetlobo. V ta namen morate liste zavezati, da popolnoma pokrijejo glavo. Glave se pobirajo postopoma, ko dosežejo zrelost pridelka, od julija do septembra. Cvetačo gojimo na sončnih mestih na rodovitnih, prepustnih, vlažnih tleh, bogatih s humusom in mineralnimi hranili, ki imajo nevtralno reakcijo.

Eno pakiranje vsebuje 0,1 g semen cvetače "Trevi F1", kot tudi datum rojstva in navodila za gojenje.

  • Teža: 0,1 g
  • Uporaba: neposredna poraba - kuhana; zamrzovanje
  • Čas žetve: julij - september
  • Rastna oblika: glave
  • Lokacija: sončno; rodovitna, prepustna, vlažna zemlja, bogata s humusom in mineralnimi hranili z nevtralno reakcijo

GardenSeedsMarket - posluje že več kot desetletje in že od samega začetka smo kakovost naših izdelkov postavili na prvo mesto. Skozi leta smo dobavljali blago najvišje kakovosti na deset tisoče kupcev z vsega sveta. Njihovo zadovoljstvo dokazuje, da smo izbrali pravo pot.

Vsa semena, ki jih prodajamo, so predmet preverjanja kakovosti na več ravneh in šele nato se skrbno pakirajo in odpremijo. Naši izdelki so bili nagrajeni s številnimi certifikati in v skladu z najvišjimi standardi Evropske unije. Naši zaposleni so izkušeni vrtnarji, ki so vam z veseljem odgovorili na vsako vaše vprašanje.

Od kod prihajajo naša semena?

Vsa prodana semena v naši trgovini prihajajo od najboljših proizvajalcev iz vse Evropske unije. Zahvaljujoč dolgoletnemu sodelovanju z njimi smo uspeli razviti najprimernejše pogoje skladiščenja in odpreme, kar zagotavlja, da boste vedno prejeli sveže in skrbno preizkušene serije semen. Izključitev posrednikov iz celotnega procesa nam ne omogoča le, da se izognemo pošiljanju zastarelih semen, ki so morda predolgo ležali na skladiščni polici, temveč tudi zagotavljamo najbolj privlačno ceno za vrhunske izdelke.

Postopek nadzora kakovosti

Vsa naša semena morajo prestati štiristopenjski proces kontrole kakovosti.

Prva faza se začne s skrbno izbiro dobaviteljev. Potem ko nadaljujemo z nadzorom njihovih pridelkov, tuji proizvajalci niso izključeni iz procesa nadzora kakovosti. Rastline se pregledajo v vsaki fazi njihovega razvoja: ko začnejo rasti, med cvetenjem in ko začnejo roditi (semena). Na tej stopnji je najpomembnejša zagotovitev pravilnega razmika rastlin. Zaradi tega je mogoče zagotoviti želene morfološke značilnosti vsake posamezne vrste ali sorte, kot so barva, višina in oblika.

Druga faza je sestavljena iz podrobnih preveritvenih testov v laboratorijskih pogojih. Z uporabo najkakovostnejše opreme s strani visoko usposobljenega osebja naši dobavitelji letno opravijo več kot 30 000 pregledov kakovosti. Semena, ki ne ustrezajo našim zahtevam, so predmet tehnoloških procesov rafiniranja, vključno s sušenjem, čiščenjem, nadgradnjo in preskušanjem.

Tretja faza se začne s sejanjem semen v izbranih kontrolnih parcelah. Tako dobimo dragocene, točne informacije o njihovi kalivosti, ki jih je treba ohraniti na ustrezni ravni. Hkrati se na tej stopnji preveri sortna identiteta vsake vrste.

Štiri etapa poteka v naših skladiščih in je sestavljena iz odstranjevanja semen, ki so predolgo skladiščena na naših policah, in zamenjavo z novimi serijami. Vsak paket je žigosan z edinstveno številko serije in tudi s krmo.

Vse štiri faze skupaj nam omogočajo, da z zaupanjem trdimo, da semena, ki jih dostavimo, ustrezajo najvišjim standardom in so opravile vse zahtevane kontrolne stopnje z različnimi barvami.

Nagrade in nagrade

Semena, ki jih prodajamo, so splošno priznana po svoji kakovosti in so prejela številne nagrade. Naše seme so osvojile številne zlatne medalje in priznanja za visoko kakovost. Za inovativni pristop je bil počaščen tudi Svet cvetja.

Med temi nagradami so bile: TOP INNOVACIJE (junij 2015), ZLATA MEDALJA na mednarodnem sejmu POZNAN (2015), LIDER KAKOVOSTI POTROŠNIKOV (2014), KMETIJA LETA (2014).

Poleg tega smo dve leti zapored podelili certifikat »IDEAL BUSINESS«.

Klijanje

Zavezani smo k prodaji le najkakovostnejših semen. Upoštevajoč prizadevanja, ki jih opravljamo dnevno, upoštevajte tudi, da so rastline živi organizmi, njihova kalitev in rast pa sta odvisni od številnih dejavnikov, kot so temperatura, vrsta tal, vlažnost in pogostost zalivanja, čas in pogoji setve, uporaba gnojil in sredstev za varstvo rastlin (pesticidi) ter vremenske in podnebne razmere. Pomagamo z izmenjavo natančnih in aktualnih setev in informacij o gojenju, vendar ne moremo prevzeti odgovornosti za rastline, ki niso bile gojene v razmerah, primernih za določene vrste.