• 149.00 Za upravičenost do brezplačne dostave
    morate dati minimalno naročilo

Semena Kale

Še danes še danes naročite seme kale! Ta podcenjena zelenjava iz zelja družine se mora pojaviti na vašem vrtu. Užitni deli te rastline so listi, ki so bogat vir dragocenih vitaminov, zlasti C, B1, B2, K in E, in minerali, kot so kalij, fosfor in železo. Tudi majhni otroci lahko jedo ohrovt, saj ne vsebuje oksolatov in je lahko prebavljiva. Izbirate lahko med različnimi sortami kale. Posebej priporočamo sorto „Scarlet“ s škrlatnimi listi, katere barva po mrazu dobiva intenzivnost. In če vam je bolj všeč tradicionalna, zelena kelj, pojdite za semena „Dwarf Green Curled“.

Kuličasti listi se večinoma uporabljajo za okrasne jedi, vendar si zaslužijo svoje mesto v juhah, kot tudi vegetarijanske in veganske jedi. Ta dragocena rastlina vam omogoča pripravo okusnih in zdravih hrustljavega čipsa. Kale v kultivaciji ne predstavlja veliko težav, zahteva le nekaj časa, volje in predanosti. Priporoča se rastoča kelj za pozno jesensko žetev, ko se pojavijo prve zmrzali. Nizke temperature pozitivno vplivajo na okus listja. Jesenska keljina bogati našo zimsko prehrano, ko se moramo boriti s primanjkljaji sveže zelenjave.

Če vas kale vzbudi zanimanje, so njegova semena na voljo v naši trgovini po konkurenčnih cenah. So visoko kakovostne in imajo dobro kalivost, saj izvirajo samo iz dokazanih dobaviteljev. Ne izgubite časa in naročite seme sorte po vaši izbiri, da boste lahko uživali v neverjetnem okusu kale v pozni jeseni.