• 149.00 Za upravičenost do brezplačne dostave
    morate dati minimalno naročilo

Seme melise

V naši trgovini ponujamo semena melise, rastline, ki je splošno znana po svojih sprostitvenih in pomirjujočih lastnostih. V naši ponudbi sta tako navadna melisa in nova sorta „Limonella“. Vsa semena, ki se prodajajo v naši vrtni trgovini, izpolnjujejo najvišje standarde kakovosti, saj prihajajo le od priznanih dobaviteljev. Zagotavlja uspešno gojenje, seveda pod pogojem, da se ohranijo ustrezni pogoji za gojenje

Navadni melisa je znana po svoji pomirjujoči kakovosti, čeprav ima ta rastlina še veliko drugih aplikacij. Pomaga vam pri zdravljenju nespečnosti, depresije in nevroze, blaži menstruacijske bolečine in glavobole, zdravi rane in nabrekne, kaže cholagogue in diastolične učinke, sprošča in pomirja. Uporablja se lahko tudi kot izpiranje las, ki omejuje izpadanje las, se bori proti prhljaju in drugim stanjem kože. V kuhinji se uporablja tudi svež melisa, ki se uporablja tudi v kuhinji. Lahko nadomesti limonino travo. Posajena na vrtu (goji se iz sadik) privablja številne uporabne žuželke kot medeno rastlino.

Limonella melisa se od običajne sorte razlikuje od intenzivnosti vonja in okusa limone, saj vsebuje več eteričnih olj. Pokaže podobne zdravilne lastnosti, deluje kot pomirjevalno sredstvo, blaži bolečine in pomaga v boju proti nespečnosti. Seveda se lahko uporablja za dodajanje arome jedem in pijačam, zlasti čaju in limonadi.