• 149.00 Za upravičenost do brezplačne dostave
    morate dati minimalno naročilo

Dolomitna in apnena gnojila

Dolomitna in apnena gnojila so osnovni dodatki, ki se uporabljajo za stabilizacijo pH tal in izboljšanje njene kakovosti. Čeprav obstaja skupina rastlin, ki imajo raje kisla tla, se večina zelenjave, sadnih rastlin, okrasnih grmovnic in dreves dobro razvije v tleh z nevtralno, rahlo kislo ali alkalno reakcijo. Dolgotrajna uporaba gnoja in z dušikom bogatih mineralnih gnojil povzroča postopno zakisljevanje tal, zato je priporočljivo občasno uporabiti dolomit in apno.

Izdelki, ki so na voljo v naši trgovini, zemljo obogatijo z dragocenimi mineralnimi spojinami, kot sta kalcij in magnezij, ki so nujno potrebne za rastline, vendar se dokaj hitro sperejo s tal. Dolomit znatno izboljša stanje rastlin, ker to gnojilo zapolni pomanjkanje hranil in izboljša donos zelenjave in sadja. Apno v kratkem času dodatno poveča pH tal, zaradi česar je primerno za rastline, ki ne prenašajo kisle zemlje. Bi radi izvedli te korake? Tu smo, da vam pomagamo!

Ponujamo izdelke vrhunske kakovosti, ki jih dobavljajo priznane blagovne znamke: Florovit, Target, Ogród-Start in številne druge. Če potrebujete dolomit za majhen zelenjavni vrt, vzemite Univerzalno gnojilo z dolomitom, ki zagotavlja pravilno rast in razvoj rastlin. Na voljo je v pakiranjih po 1 kg. Granulirani apno in mleti dolomit dobimo tudi v velikih pakiranjih po konkurenčnih cenah v naši spletni trgovini.

Če se pripravite na postavitev trate ali sadovnjaka in morate nakopati večji del zemlje, naročite 25-kilogramsko vrečo krede iz vrha iz krede, ki jo lahko celo leto nanesete na vse vrste tal. Ponujamo širok izbor dolomitnih izdelkov najvišje kakovosti s poceni dostavo na dom. Vljudno vas vabimo na hiter ogled nakupovanja - prihranite čas in denar z naročanjem najboljših poljskih gnojil na spletni tržnici Garden Seeds