• 149.00 Za upravičenost do brezplačne dostave
    morate dati minimalno naročilo

Podkategorije

Filtri za izdelke

Cena

Semena lobelije

V naši trgovini boste našli semena različnih sort vrtnih lobelij. Ponujena semena izstopajo z visoko kakovostjo in dobro sposobnostjo kalivosti, saj prihajajo iz dokazanih dobaviteljev. Zagotavlja uspešno gojenje, seveda pod pogojem, da se ohranijo ustrezni pogoji za gojenje.

Lobelia bo krasila vaš vrt od pomladi do sredine jeseni. Proizvaja cvetove v različnih barvah: bela, modra, roza, vijolična ali rdeča. Priporočljiva je za gojenje v visečih posodah in se zato pogosto imenuje vlečna lobelija. Odraščen v lončkih bo okrasil balkon, gazebo ali teraso, medtem ko bo posejan na cvetlični nasad, ki ga bo pokril z lepo, barvito preprogo. Prosimo, spomnite se, da ustvarite ustrezne pogoje za gojenje - ta rastlina ima raje sončna mesta s prepustnimi, humoznimi tlemi.

Posebej priporočamo semena lobele, ki izvirajo iz nizko rastočih rastlin z belimi cvetovi. Ta sorta je popolnoma primerna za gojenje na mejah, robovih in v zabojnikih. Posekana na meji, ustvarja osupljiv kontrast z verbenami, gazanijami ali nizko rastočimi zvezdami. Poskusite tudi lobelijo z rdečimi cvetovi, ki rastejo na visečih stebelih, ki bi izgledali čudovito v belih visečih košarah. Morda boste padli na lobelijo z lepimi, safirno modrimi cvetovi in dokaj dolgimi poganjki, ki dosežejo 50-60 cm. V primeru težav z odločanjem je vedno na voljo izbor semen lobelij sort, ki ustvarjajo čudovito, pisano cvetno kompozicijo.