• 149.00 Za upravičenost do brezplačne dostave
    morate dati minimalno naročilo

Seme žajblja

V naši trgovini boste našli semena žajblja, zdravilne in zelo aromatične rastline. Nudimo vrtno žajbelj in žajbelj, ki se uporabljata kot zdravilna in začimbna zelišča. Semena, ki so na voljo v naši trgovini, so kakovostna in imajo dobro kalivost, saj izvirajo samo iz dokazanih virov. Zagotavlja uspešno gojenje, seveda pod pogojem, da se ohranijo ustrezni pogoji za gojenje in da se sprejmejo ustrezni ukrepi za nego.

Vrtna žajbelj je dragocena zdravilna rastlina, ki se lahko uporablja na več načinov. To ugodno vpliva na vaše telo, kaže protivnetno, adstrigentno, rahlo proti glivicam in proti kašlju učinke. Uporablja se pri slabem prebavnem traktu, za zmanjšanje hipertenzije, za lupljenje ustne votline in grla ali za zdravljenje počasi celjenih ran. Žajbelj je cenjen tudi zaradi okusnih in aromatičnih lastnosti kot dodatek juhi, omakam ali drugim jedem. Ne smete ga prekomerno uporabljati, saj eterično olje iz njegovih listov ima grenak okus in lahko dominira okus vaše jedi. Clary Sage se večinoma uporablja za aromatiziranje tekočine, kot so pivo in vino. Posušena clary žajbelj je čudovita, aromatična začimba za številne mesne in vegetarijanske jedi. Dodana je tudi milom in parfumom.

Ne oklevajte in naročite semena žajblja. To zdravilno in začimbno zelišče ne smete zamuditi z vašega vrta. To se bo zagotovo uvrstilo v različne ureditve na vaši gredici.