• 99.00 Za brezplačno dostavo,
    v košarico dodajte izdelke do skupne vrednosti:

Seme ožepek

V naši trgovini boste našli semena ožepek. Ta rastlina ima širok spekter zdravilnih uporab. Semena, ki so na voljo v naši ponudbi, so najvišje kakovosti in imajo dobro kaljenje, saj prihajajo samo od priznanih proizvajalcev. To zagotavlja uspešno gojenje, seveda ob predpostavki, da se ohranjajo ustrezni pogoji za rast in se upoštevajo primerne oskrbne ukrepe.

Ponujamo semena ožepek "Tricolor Trio", ki vam omogočajo gojenje relativno nizkih, široko razširjenih, grmičastih rastlin z belimi, modrimi ali roza cvetovi. Lahko jih gojite na gredicah, v posodah ali loncih. Ta rastlina je precej občutljiva na zmrzal in ne bi preživela nizkih temperatur našega podnebnega območja. Vaš vrt, balkon ali teraso bo učinkovito in privlačno okrasil že prvo leto gojenja. Prav tako vam bo pomagal znebiti komarjev, saj odbija številne vrste žuželk s svojim vonjem.

Ožepek je visok polgrmiček, ki zraste do 1 metra visoko. Predvsem gre za zdravilno rastlino. Ima izkašljevalne in anafrotične učinke ter pomaga pri lajšanju prebavnih težav in blaženju bolečega grla. Zelo cenijo ga ljubitelji grenkih okusov - uporablja se za aromatiziranje likerjev, kot so Chartreuse, absint ali vermut. Suhe liste ožepka lahko dodate kot začimbo številnim jedem in omakam. Uporabljajte ga zmerno, saj lahko hitro prevlada nad okusom.