• 149.00 Za upravičenost do brezplačne dostave
    morate dati minimalno naročilo

Podkategorije

Filtri za izdelke

Cena

Semena Hollyhock

Naša spletna trgovina ponuja seme enega od najbolj priljubljenih rastlin, ki se priporoča za rustikalne vrtove. Semena predstavljajo visoko kakovost in sposobnost kalivosti, saj izvirajo samo iz dokazanih dobaviteljev.

Kako vam zgleda gojenje slanine s temnim burgundijem, skoraj črnimi cvetovi? Izgleda čudovito v večjih skupinah na vrtu, ki ga spremljajo drugi luski. Lahko se ga goji tudi za rezano cvetje. Hollyhocks z dvojno cvetje videti enako velik in njihova semena so na voljo tudi v naši trgovini. Izbirate lahko med široko paleto sort z različno obarvanimi cvetovi - rožnato-oranžno, vijolično, rumeno ali belo. Usklajujejo se z drugimi okrasnimi rastlinami. Hollyhocks se priporoča predvsem za podeželske vrtove in sajenje v skupinah. Lahko rastejo celo 2,5 m visok! Kot katera koli druga rastlina, ima čutar nekaj zahtev glede gojenja. Te rastline imajo raje plodna, prepustna tla, ki so bogata z organskimi snovmi na sončnih, toplih, vetrovno zaščitenih območjih. Ne bi smeli povzročati nobenih težav pri gojenju celo za začetnike vrtnarjev. Ne bi smeli pretiravati z vlago v tleh - hollyhocks ponavadi razpadejo na preveč vlažnih tleh. Če še vedno ne morete izbrati sorte, priporočamo izbiro semena, ki zagotavlja cvetove v različnih barvah.

Hollyhocks niso le čudovite okrasne rastline. Večina jih se običajno uporablja v zeliščni medicini. Zeliščarji največ pozornosti namenjajo skupni čebulici. Rečeno je, da ima protivnetne, profilaktične in izkašljevalne učinke.