• 99.00 Za brezplačno dostavo,
    v košarico dodajte izdelke do skupne vrednosti:

Seme slez

Odkrijte lepoto Semena slez, ki jih ponuja naša spletna trgovina. Ta semena so idealna za dodajanje podeželskega čara vašemu vrtu. Naša semena so visokokakovostna in imajo odlično sposobnost kaljenja, saj prihajajo samo od zaupanja vrednih dobaviteljev.

Ste že kdaj razmišljali o gojenju slez z temno burgundskimi, skoraj črnimi cvetovi v vašem vrtu? Te rastline izgledajo osupljivo, če jih posadite v večjih skupinah, in se odlično podajo k drugim slezom. Prav tako jih lahko gojite kot rezano cvetje. Dvojni cvetovi slezov prav tako izgledajo fantastično, njihova semena pa so prav tako na voljo v naši trgovini. Izbirate lahko med širokim naborom različnih barvnih sort – od roza-oranžnih, vijoličnih, rumenih do belih – ki se harmonično ujemajo z drugimi okrasnimi rastlinami. Slezovi so predvsem priporočeni za podeželske vrtove in za sajenje v skupinah. Lahko zrastejo celo do višine 2,5 metra!

Kar zadeva zahteve za gojenje, slezovi preferirajo rodovitna, prepustna tla, bogata z organsko snovjo. Najbolje uspevajo na sončnih, toplih, zavetnih mestih. Tudi če ste začetniški vrtnar, ne bi smeli imeti težav z njihovo gojenjem. Edina stvar, na katero morate biti pozorni, je vlažnost tal – slezi lahko zgnijejo v preveč vlažnih tleh. Če se še niste odločili, katero sorto sleza izbrati, priporočamo izbor semen, ki zagotavlja cvetove različnih barv.

Poleg estetske privlačnosti so mnoge sorte sleza običajno uporabljene tudi v zeliščni medicini. Največ pozornosti je posvečeno običajnemu slezu, za katerega se trdi, da ima protivnetne, profilaktične in izkašljevalne lastnosti.

Naredite svoj vrt še bolj čudovit z našimi prelepimi Semeni slez in uživajte v njihovi lepoti in raznoliki uporabi!