• 149.00 Za upravičenost do brezplačne dostave
    morate dati minimalno naročilo

Podkategorije

Filtri za izdelke

Cena

Makova semena

Ste kdaj razmišljali o makovem semenu? V naši vrtni trgovini lahko najdete dve vrsti te priljubljene rastline - navadni mak in islandski mak. Semena, ki jih nudimo v naši trgovini stavke z visoko kakovostjo in dobro kalivost zmogljivosti, saj prihajajo iz priznanih dobaviteljev samo. Zagotavlja uspešno gojenje, seveda pod pogojem, da se ohranijo ustrezni pogoji za gojenje.

Navadni mak zraste največ 50 cm. Razvija pol-dvojne ali dvojne cvetove, ki prevzamejo različne barve, rdečo, belo, rožnato ali vijolično, in bo vaš vrt krasil celo poletje. Ta rastlina je zelo primerna za kmečke vrtove, kjer lahko raste skupaj z drugimi okrasnimi cvetočimi rastlinami ali travami. Navadni mak se lahko goji tudi za rezano cvetje. Okrasili boste bližino vašega doma in njene notranjosti, medtem ko se nekatere sorte maka uporabljajo v zeliščni medicini. Skupni mak se lahko seje skupaj z islandskim makom, ki cveti v različnih odtenkih bele, rumene, oranžne ali rdeče. Razvila se bo na cvetličnih gredicah in enako dobro izgledala v vazah (da bi podaljšali življenjsko dobo rezanih makov, morate namakati konce stebla v vroči vodi).

Maki potrebujejo posebne rastne razmere, da rastejo obilno v vašem vrtu. Raje imajo humusna, prepustna tla in sončna območja. Kljub temu makovi ne bi smeli povzročati težav pri gojenju še manj izkušenim vrtnarjem.