• 149.00 Za upravičenost do brezplačne dostave
    morate dati minimalno naročilo

Semena kovnice

V naši spletni trgovini so na voljo semena poprove mete, ki je ena izmed najbolj priljubljenih zdravilnih rastlin. Ta večletna rastlina zraste do 70 cm. Prednost daje sončnim lokacijam sveža, zmerno vlažna in rodovitna zemlja.

Poprova meta je dragocena zdravilna rastlina, ki se že več generacij uporablja zaradi mnogih načinov uporabe. Prikazuje cholagogue, karminativ, antibakterijsko in pomirjujoče lastnosti. Uporablja se pri slabem prebavnem traktu, kot tudi v dvomestnih in jetrnih okvarah. Mentol, eno od eteričnih olj, ki ga je meta bogat vir, je glavna sestavina zobnih past, žvečilnega gumija in ustne vode. Poprova meta se uporablja tudi v številnih jedeh in pijačah, kot so limonada ali koktajl mojito. Posušene ali sveže liste poprove mete dodajo okus številnim jedem. Ta rastlina cveti julija in avgusta, privablja žuželke kot medonosno rastlino. Na žalost izgubi dragocene snovi v fazi cvetenja.

Papirnata meta je skupaj s korianderjem in kumino vključena v mešanico za seme, ki je na voljo v naši trgovini. Vsa semena, ki jih ponujamo, so kakovostna in navzoča, kar zagotavlja zadovoljivo kalivost zaradi dejstva, da prihajajo samo iz dokazanih dobaviteljev. Zagotavlja uspešno gojenje, seveda pod pogojem, da se ohranijo ustrezni pogoji za gojenje. Če dvomite v to, poskusite samo naša semena!