• 149.00 Za upravičenost do brezplačne dostave
    morate dati minimalno naročilo

Semena sivke

Setev semena sivke vam omogoča, da dosežete lepo dišeč vrt okrašen z vijoličnimi socvetji. V naši trgovini vam ponujamo dve vrsti te rastline - navadno sivko in špansko sivko. Vsa semena, ki so na voljo v naši spletni trgovini, izpolnjujejo najvišje standarde kakovosti in imajo dobro kalivost, saj prihajajo le od priznanih proizvajalcev.

Sivko lahko uporabljate na več načinov. Lahko se goji na gredicah, ki jih bo poleti in zgodaj jeseni krasila cvetovi. Privablja obiskovalce na vrt, saj je to medena rastlina, ki izloča intenzivno in prijetno aromo. Sivka ima raje sončna, vetrovno zaščitena območja s prepustno, rodovitno zemljo. Zahteva redno polnjenje. Ta rastlina je dragocena trajnica, ki se goji za rezano cvetje, ki se uporablja v svežih in posušenih šopkih, saj cvetličnim sestavkom daje subtilen videz. Posušeno sivko lahko vstavite v vašo garderobo in posteljno omaro, da odišavljate svoja oblačila in perilo ter odbijate tineidne moljce.

Navadna sivka ne bo le krasila vašega vrta s svojimi vijoličnimi, dišečimi socvetji, temveč tudi koristno vplivala na vaše dobro počutje. Kaže nekaj zdravilnih učinkov, pomirjujoče, antiseptične, diastolične in nežno karminativne, če naštejemo le nekatere. Prav tako izboljša stanje kože s pomlajevanjem povrhnjice in boj proti aknam. Dodala bo okus številnim jedem, še posebej v kombinaciji z žajbljem, koprom in slanimi jedmi. Eterična olja, ki jih vsebujejo navadna in španska sivka, imajo pomirjujoč, sproščujoč učinek in so dodana številnim kozmetičnim in parfumskim sredstvom.