• 149.00 Za upravičenost do brezplačne dostave
    morate dati minimalno naročilo

Podkategorije

Filtri za izdelke

Cena

Semena Nigele

V naši spletni trgovini najdete semena treh vrst nigel - črne kumine, ljubezni v megli in rumenega cvetove koromača. Semena, ki se prodajajo v naši trgovini, so kakovostna in imajo dobro kalivost, saj prihajajo le od priznanih proizvajalcev.

Črna kumina (Nigella sativa) je predvsem zelišče in začimba. Okusna semena so podobna muškatnemu oreščku v okusu in so opremljena za pecivo in številne druge jedi. Iz njih lahko vzgajate tudi kalčke in uživate v okusnem in zdravem prigrizku. Črna kumina kaže številne zdravilne učinke in nekateri menijo, da je zdravilo za vse. Ima dokazane protiglivične, antibakterijske, protivirusne, protirakaste učinke in ugodno vpliva na stanje kože in las. Pomembno pomaga ljudem z astmo in alergijami.

Love-in-a-mist je velika okrasna rastlina, ki bo poleti polepšala številne cvetlične gredice. Raste precej nizko in proizvaja bele, rožnate ali modre cvetove, iz katerih se ob koncu poletja razvijejo okrasne sadne kapsule. Za rezano cvetje se lahko goji tudi ljubezen v megli, tako za sveže ali suhe šopke. Ta rastlina je pri pridelavi precej neproblematična in ne bi smela povzročati težav niti manj izkušenim vrtnarjem. Rumeni cvet koromača je tudi odlična okrasna rastlina. Poleti proizvaja rumene cvetove, ki se kasneje spremenijo v sadne kapsule. Zaradi tega je cvet rumenega komarčka ohranil svojo dekorativno vrednost do pozne jeseni. Dobro se ujema z aranžmaji za suho cvetje.