• 149.00 Za upravičenost do brezplačne dostave
    morate dati minimalno naročilo

Semena gorčice

Naša vrtna trgovina ponuja seme biterkres. Ta rastlina je nepogrešljiva velikonočna dekoracija. Semena, ki se prodajajo v naši trgovini, so najvišje kakovosti, saj prihajajo samo od dokazanih dobaviteljev.

Bittercress je izjemno dragocena rastlina, bogata z vitamini, zlasti C in K, pa tudi z minerali in eteričnimi olji. Pozitivno vpliva na stanje kože in nohtov. Zaradi vitamina K ne omogoča velike izgube kalcija iz kosti in izboljšuje delovanje ledvic in trebušne slinavke. Bittercress lahko tudi pomaga prepričati živahne jedilce, saj spodbuja apetit.

Danes ne oklevajte in naročite seme bittercress. Priporočljivo je jesti celo leto, ne samo ob velikonočnem prazniku. V gojenju je tako preprosto, da bo celo otrok obvladal rastoče brstične klice. Za nekaj časa namočite semena v vodo in jih nato prenesite na mokro bombažno ali celulozno tkivo. Užitni kalčki bodo pripravljeni v 8 do 10 dneh. Vdelajo se v veliko različnih jedi, zlasti v mlečne izdelke. Poseben kalup bo še bolj olajšal proizvodnjo klic. Ta rastlina se lahko goji tudi na vrtovih v predhodno pripravljeni zemlji. Ne izgubite časa in poskusite seme bittercress, da boste lahko v kratkem času uživali v okusni, zdravi in okrasni malici!