• 149.00 Za upravičenost do brezplačne dostave
    morate dati minimalno naročilo

Podkategorije

Filtri za izdelke

Cena

Nicotiana, semena tobaka

Ponujamo seme dveh vrst tobaka - okrasni jasmin ali krilati tobak ter gozdni, cvetoč tobak. Semenski material, ki je na voljo v naši spletni trgovini, je visoke kakovosti in kaže odlično sposobnost kalivosti, saj prihaja le od priznanih proizvajalcev. Zagotavlja uspešno gojenje, seveda pod pogojem, da se ohranijo ustrezni pogoji za gojenje.

Menimo, da bi vas lahko zanimal okrasni škratov krilati sorti »Roulette«, ki razvija nizko rastoče rastline z različno obarvanimi cvetovi. Zvečer izloča prijeten vonj, ki privlači številne žuželke. Ta sorta izgleda odlično na gredicah in v lončkih na terasah in balkonih. Okrasni tobak iz jasmina proizvaja belo, rožnato-oranžno, rožnato, vijolično in škrlatno cvetje, ki bo krasilo vaš vrt celo poletje do zgodnje jeseni. Morda vam bo všeč tudi gozdni tobak, ki diši podobno kot njegov krilati sorodnik, vendar raste nekoliko višje, do 1,5 m visok. Razvija velike cvetove, sestavljene iz belih, lijakastih cvetov na vrhovih stebel. Cvetje pri nas ostane poleti in v začetku jeseni. Ta sorta bi bila idealna za gojenje na mejah in v rustikalnih vrtovih. Zaradi pomembne višine je priporočljivo, da ga posadimo v ozadju meja.

Tako okrasne vrste jasmina kot tudi gozdne tobačne vrste najbolje uspevajo na sončnih mestih s prepustno, rodovitno zemljo. Te rastline ne bi smele povzročati nobenih težav celo neizkušenim vrtnarjem. Izberite semena in pojdite na vrt!