Plezalne vrtnice

Če iščete okrasne rastline, ki bi pokrivale stene, pergole ali gazebose, izberite plezalne vrtnice. S plezanjem na te nosilce ustvarjajo čudovite cvetne kaskade. V to skupino spadajo številni sorti, ki se večinoma razlikujejo po velikosti in barvi cvetov. Nekaj teh kultivarjev boste našli v naši spletni vrtni trgovini. Vse sadike, ki so na voljo tukaj, izstopajo z najvišjo kakovostjo.

Plezalne vrtnice niso tipične plezalke ali plazeči, saj se po opornicah povzpnejo le po zaslugi svojih bodic, ki rastejo na steblih. Ta stebla se lahko upognejo, zato bi rastline potrebovale nekaj podpore z vaše strani. Na voljo so mehke in trde sorte sort. Vrtnice ne potrebujejo veliko nege in nobenega posebnega rastišča. Dobro uspevajo na sončnih in delno senčnih, vetrno zavarovanih rastiščih s prepustno in rodovitno zemljo. Vendar lahko prenesejo tudi manj ugodne pogoje. Dobro se usklajujejo z drugimi okrasnimi rastlinami, kot je plezavi bršljan. Spodnje dele grmovnic vrtnic lahko spremljajo makovi, sivka, kozmoza ali phloxes, odvisno od vašega dogovora. Plezalne vrtnice z različno obarvanimi cvetovi bi izgledale odlično na ograji, ograji ali gazebu.

Še posebej priporočamo plezalne vrtnice z rumenim cvetom, ki so videti odlično na pergolah, gazebojih in drugih strukturah, ki jim nudijo podporo. Cveti obilno in okrasi območje okoli vašega doma.