Memanjat mawar

Jika anda mencari tumbuh-tumbuhan hiasan yang akan meliputi dinding, pergola atau gazebos, pilih mawar memanjat. Mereka membuat cascades bunga yang mengagumkan dengan memanjat sokongan ini. Banyak kultivar, yang kebanyakannya terdiri daripada saiz dan warna bunga, tergolong dalam kumpulan ini. Anda akan menemui beberapa kultivar ini di kedai taman online kami. Semua benih yang terdapat di sini menonjol dengan kualiti tertinggi.

Memanjat mawar tidak biasa pendaki atau creepers, kerana mereka memanjat pendukung hanya terima kasih kepada tunas mereka yang tumbuh di batang. Batang ini boleh membengkok, maka tumbuh-tumbuhan memerlukan sokongan dari pihak anda. Terdapat kedua-dua jenis yang lembut dan tegas yang disediakan. Mawar tidak memerlukan banyak penjagaan atau laman web istimewa. Mereka tumbuh dengan baik di laman web yang cerah dan rendang, yang terlindung angin dengan tanah yang telap dan subur. Mereka juga boleh mengendalikan keadaan yang kurang baik, walaupun. Mereka harmoni dengan baik dengan tumbuh-tumbuhan hiasan lain, seperti memanjat ivy. Bahagian bawah semak belukar boleh ditemani oleh poppies, lavender, kosmos atau phloxes, bergantung pada susunan anda. Memanjat mawar dengan bunga berwarna berbeza akan kelihatan hebat di pagar, pagar atau gazebo.

Kami amat mengesyorkan mawar memanjat bunga kuning yang kelihatan hebat di pergolas, gazebos dan struktur lain yang menawarkan sokongan untuk mereka. Ia mekar dengan banyak dan akan menghiasi kawasan sekitar rumah anda.