• 149.00 Za upravičenost do brezplačne dostave
    morate dati minimalno naročilo

Podkategorije

Nepeta, seme mačjega mesa

Semena katminta, rastlina, ki privablja mačke in žuželke, vendar pa niso vsi, z aromo svojih cvetov, na voljo tudi v naši trgovini. Med drugim ponujamo semena posebne mačje sorte, ki odbija komarje! Te zanimive rastline so kot nalašč za polnjenje cvetličnih gred, kamnitih vrtov, zidov, nasipov ali za gojenje v lončkih. Priporočljivo je, da seme posežejo v obiskanih krajih, da uživajo v njihovi dišavi in brez svobode pri žuželkah. Če imate nepovabljene goste, kot so muhe ali ščurki, ki plujejo po vašem domu, bi moralo nekaj loncev z mazilom, nameščenim v kotih, učinkovito odbijati te škodljivce.

Priporočamo sorto „Pink Cat“, ki tvori cvetove iz rožnatih cvetov, ki izžarevajo nebeški prijeten vonj. Ta rastlina razvije kompaktno, precej nizko navado in začne cveteti konec pomladi do konca šele v začetku jeseni. Stavimo, da bi vas zanimalo tudi seme že omenjenega mazila proti komarjem. Ta sorta ima socvetje, zgrajeno iz modro-vijoličnih aromatičnih cvetov. Poleg dekorativne uporabe se kataminta uporablja tudi v zeliščni naravni medicini.

Vsa spletna semena, ki so na voljo v naši spletni trgovini, izpolnjujejo najvišje standarde kakovosti in predstavljajo dobro kalivost, saj prihajajo le iz dokazanih proizvajalcev. Če vam je težko verjeti, pripravite nekaj prostora na svojem vrtu, posejte semena in jih preverite. Catmint je rastlina, ki jo lahko brez težav poskrbimo in ne bi smela povzročati težav niti najmanj izkušenim vrtnarjem.