Ár

Hegymászó rózsa

Ha olyan dísznövényt keres, amely lefedi a falakat, pergolákat vagy pavilonokat, válassza a hegymászó rózsákat. Ezekre a támaszokra mászva csodálatos virágkaszkákat hoznak létre. Ebbe a csoportba számos fajta tartozik, amelyek nagyban különböznek a virágzás méretétől és színétől. Néhány ilyen fajtát megtalál az online kerti áruházunkban. Az itt elérhető palánták a legmagasabb minőséget képviselik.

A hegymászó rózsa nem jellemző hegymászó vagy kúszónövény, mivel csak a száron növekvő tüskéknek köszönhetően másznak fel a támaszokra. Ezek a szárok meghajolhatnak, ezért a növényeknek némi támogatásra lenne szükségük az Ön oldaláról. Vannak lágy és merev szárú fajták is. A rózsa nem igényel nagy gondot, semmilyen különleges helyet. Jól nőnek napos és részben árnyas, szél által védett területeken, áteresztő és termékeny talajjal. Ugyanakkor kevésbé kedvező feltételekkel is képesek kezelni. Jól harmonizálnak más dísznövényekkel, például a hegymászó borostyánnal. A rózsabokrok alsó részeit elrendezésétől függően pipacsok, levendula, kozmoszok vagy floxok kísérhetik. A különböző színű virágokkal rendelkező hegymászó rózsa nagyszerű lenne egy kerítésen, korláton vagy pavilonon.

Különösen azt javasoljuk, hogy egy sárga virágú hegymászó rózsa kiválóan néz ki pergolákban, pavilonokban és egyéb támogatást nyújtó struktúrákban. Bőségesen virágzik, és díszíti otthonának környékét.