Vrtne vrtnice

Izberite Vrtne vrtnice - so odlične za obrobe, izjemno okrasne in so različnih barv. Prilegale se bodo vsakemu vrtu, kjer je videti najbolje posajeno v večjih skupinah. Lahko jih gojite tudi kot cvetlične gredice in z njimi okrasite bližino svojega doma, teraso ali mestni prostor. Čeprav niso tako aromatične kot druge vrtnice, imajo prednost odpornost proti zmrzali, strpnost do neugodnih vremenskih razmer in najbolj nevarnih bolezni. V naši spletni vrtni trgovini boste našli kakovostne sadike vrtnih vrtnic številnih sort, ki se razlikujejo po navadi, višini, barvi cvetov in uporabi. To skupino lahko dejansko razdelite na več kategorij, kot so miniaturne, talne podlage, večcvetne in vrtnice z velikimi cvetovi.

Še posebej priporočamo rdečo vrtno vrtnico s svojo grmasto navado, ki zraste do 1 m visok. Cveti bujno in ustvarja čudovite, dvojne, rdeče rože. Z njimi bo krasila vrt celo poletje. Izrezana stebla s cvetjem bodo okrasila notranjost ali pa jih lahko uporabila za sestavljanje šopkov. Ta sorta je čudovita v skupinah, zlasti pri sortah, ki proizvajajo različno obarvane cvetove. Prilega tako podeželskemu kot angleškemu vrtu.

Vrtne vrtnice, posajene na cvetličnih gredicah, bodo krasile mestni prostor v parkih, ob pločnikih in poteh. Ne potrebujejo veliko nege, so precej enostavne za gojenje in ne bi smele predstavljati težav vrtnim začetnikom.