• 298.00 лв За безплатна доставка,
    добавете продукти в количката до обща стойност:

Салвия, Семена от салвия

Открийте чудесата на Салвия в нашия градински магазин, където предлагаме подбран избор от семена на Салвия. Нашата гама включва както градинска салвия, така и мащерка, известни със своите лечебни и кулинарни приложения. Можете да бъдете уверени, че предлаганите от нас семена са с високо качество и имат отличен процент на прорастване, тъй като идват само от проверени доставчици. Това гарантира успешно отглеждане, разбира се, при спазване на препоръчителните условия за отглеждане и грижите.

Градинската салвия е универсално лечебно растение с много предимства. Тя разполага с противовъзпалителни, стегащи, леко антимикробни и антикашлицни свойства. Без значение дали търсите облекчение при храносмилателни проблеми, намаляване на кръвното налягане или лечение на бавно заздравяващи рани, салвията може да ви помогне. Освен лечебните си свойства, салвията е кулинарно удоволствие, добавяйки дълбочина и аромат на супи, сосове и различни други ястия. Важно е обаче да се спазва умереността; етеричното масло от листата на салвията може да бъде горчиво и да овладее вкуса на ястието ви, ако се използва в излишък.

От друга страна, мащерката е популярен избор за подправяне на алкохолни напитки като бира и вино. Когато се изсуши, тя служи като ароматен подправка за месни и вегетариански ястия. Тя се добавя също в сапуни и парфюми.

Не пропускайте възможността да обогатите градината си с това универсално растение. Поръчайте семената на салвия днес и се насладете на многобройните предимства, които тя предоставя, от лечебни приложения до кулинарни приключения. Това е идеалното допълнение към всяка градинска леха, която имате предвид.