Салвиа, Семе жалфије

У нашој башти наћи ћете семена жалфије, лековиту и веома ароматичну биљку. Нудимо вртну жалфију и мушкатну жалфију које се користе и као љековито и зачинско биље. Сјеменке које се нуде у нашој радњи су високог квалитета и показују добру клијавост, јер долазе само из доказаних извора. Она гарантује успешну култивацију, под условом да се, наравно, одржавају одговарајући услови за узгој и да се предузму одговарајуће мере заштите.

Вртни кадуља је вриједна љековита биљка која се може користити на много начина. Погодно утиче на тело, показује антиинфламаторно, адстрингентно, благо анти-гљивично и анти-кашаљно дејство. Користи се код пробавне сметње, за смањење хипертензије, за испирање шупљине уста и грла или за излечење рана које полако зарастају. Кадуља је цењена и по својим укусним и ароматичним својствима као додатак јухама, сосовима или другим јелима. Не треба је претјеривати, јер етерично уље из његових листова има горак окус и може доминирати окусом вашег јела. Цлари жалфија се углавном користи за арому, као што је пиво и вино. Сушена мушкатна жалфија представља диван, ароматичан зачин за многа месна и вегетаријанска јела. Додаје се и сапунима и парфемима.

Не оклевајте и наручујте сјеменке кадуље. Ово љековито и зачинско биље не смије се пропустити из ваше баште. Дефинитивно ће се уклопити у различите аранжмане у вашем цвећару.