• 298.00 лв За безплатна доставка,
    добавете продукти в количката до обща стойност:

Семена от мента

Открийте радостта от отглеждането на собствена мента с нашата категория Семена от Мента, налична в нашия онлайн магазин. Този популярен многогодишен растение може да достигне до 70 см височина и предпочита слънчеви места с добре дренирана, умерено влажна и плодородна почва.

Ментата не е само популярно лечебно растение, но и универсален добавка, който е тестван за поколения във всяко домакинство. Има холагогни, карминативни, антибактериални и успокояващи свойства. Ефективна е при храносмилателни разстройства, както и при проблеми с жлъчния мехур и черния дроб. Ментолът, едно от етеричните масла, на което ментата е богата, е основна съставка в пастите за зъби, дъвките и устните води. Освен това, ментата се използва в много ястия и напитки, като лимонада или коктейл мохито. Въпреки че растението цъфти през юли и август и привлича насекоми, е добре да знаете, че по време на фазата на цъфтежа губи някои от активните си вещества.

Семена от Мента също са включени в нашия специален микс от семена на билки за храносмилане, заедно с кориандър и кимион. Можете да сте сигурни, че всички семена, които предлагаме, са висококачествени и имат отлична способност за прорастване, тъй като идват само от проверени доставчици. Успехът в отглеждането е почти гарантиран, при условие, че се поддържат подходящи условия за растеж. Така че, ако обмисляте да отгледате собствени подправки, не се колебайте - опитайте нашите Семена от Мента днес!