Biji pudina

Terdapat benih peppermint, salah satu tumbuhan ubatan yang paling popular, boleh didapati di kedai online kami. Tumbuhan ini tumbuh sehingga 70 cm tinggi. Ia lebih suka laman yang cerah dengan tanah yang segar, sederhana lembab dan subur.

Peppermint adalah tumbuhan ubatan yang berharga yang telah digunakan untuk generasi kerana banyak cara ia boleh digunakan. Ia menunjukkan ciri-ciri cholagogue, carminative, antibakteria dan menenangkan. Ia digunakan dalam senak, serta bileduct dan kerosakan hati. Menthol, salah satu minyak penting yang pudina adalah sumber yang kaya, adalah bahan utama ubat gigi, permen karet dan cecair mulut. Peppermint juga digunakan dalam banyak hidangan dan minuman, seperti limau atau koktel mojito. Daun pudina yang kering atau segar menambah rasa kepada banyak hidangan. Tumbuhan ini berkembang pada bulan Julai dan Ogos, menarik serangga sebagai tumbuhan berbiji. Malangnya, ia kehilangan bahan berharga di peringkat mekar.

Peppermint dimasukkan, bersama dengan ketumbar dan garam, dalam campuran biji herba pencernaan yang terdapat di kedai taman kami. Semua benih yang ditawarkan oleh kami adalah berkualiti tinggi dan kini terdapat kebolehan berkebolehan berkat fakta bahawa mereka datang dari pembekal yang terbukti sahaja. Ia menjamin penanaman yang berjaya, dengan syarat, dengan syarat bahawa keadaan pertumbuhan yang betul dapat dikekalkan. Sekiranya anda meragukannya, cubalah biji kami!