• 149.00 Om van een gratis verzending gebruik te kunnen maken,
    dient u een bestelling te plaatsen van minimaal

Munt zaden

Er zijn zaden van pepermunt, een van de meest populaire medicinale planten, verkrijgbaar in onze online winkel. Deze vaste plant groeit tot 70 cm lang. Hij geeft de voorkeur aan zonnige locaties met een frisse, matig vochtige, vruchtbare grond.

Pepermunt is een waardevolle medicinale plant die al generaties lang wordt gebruikt vanwege de vele manieren waarop het kan worden toegepast. Het toont cholagogue, carminative, antibacteriële en kalmerende kwaliteiten. Het wordt gebruikt bij indigestie, evenals voor storingen van het bindweefsel en de lever. Menthol, een van de essentiële oliën die munt is een rijke bron van, is het belangrijkste ingrediënt van tandpasta, kauwgom en mondwater. Pepermunt wordt ook gebruikt in vele gerechten en dranken, zoals limonade of mojito-cocktail. Gedroogde of verse pepermuntblaadjes geven smaak aan veel gerechten. Deze plant bloeit in juli en augustus en trekt insecten aan als een honingbloemige plant. Helaas verliest het waardevolle stoffen in de bloeiende fase.

Pepermunt is, samen met koriander en karwij, opgenomen in de zaadmix voor spijsverteringskruiden die verkrijgbaar is in onze tuinwinkel. Alle door ons aangeboden zaden zijn van hoge kwaliteit en bieden een bevredigende ontkiembaarheid dankzij het feit dat ze alleen afkomstig zijn van bewezen leveranciers. Het garandeert een succesvolle teelt, op voorwaarde uiteraard dat de juiste groeiomstandigheden worden gehandhaafd. Als je eraan twijfelt, probeer dan gewoon onze zaden!