• 99.00 Za besplatnu dostavu,
    dodajte proizvode u košaricu do ukupne vrijednosti:

Sjeme mente

Otkrijte radost uzgoja vlastite metvice s našom kategorijom Sjeme Mente dostupnom u našoj online trgovini. Ova popularna trajnica može narasti do visine od 70 cm i preferira sunčana mjesta s dobro dreniranom, umjereno vlažnom i plodnom zemljom.

Menta nije samo popularna ljekovita biljka, već i svestrana dodatak koji je generacijama testiran u svakom kućanstvu. Ima kolagogna, karminativna, antibakterijska i umirujuća svojstva. Učinkovita je kod probavnih poremećaja, kao i kod problema s žučnim mjehurom i jetrom. Mentol, jedno od esencijalnih ulja u kojem je menta bogata, glavni je sastojak u zubnim pastama, žvakaćim gumama i ispiranjima za usta. Osim toga, menta se koristi u mnogim jelima i pićima, poput limunade ili koktela mojito. Iako biljka cvjeta u srpnju i kolovozu te privlači kukce, dobro je znati da tijekom faze cvatnje gubi neke od svojih aktivnih tvari.

Sjeme Mente također je uključeno u naš specijalni mix sjemena ljekovitih biljaka za probavu, zajedno s korijandrom i kimom. Možete biti sigurni da su sva sjemena koja nudimo visoke kvalitete i imaju izvrsnu sposobnost klijanja, jer dolaze samo od pouzdanih dobavljača. Uspjeh u uzgoju gotovo je zajamčen, pod uvjetom da se održavaju odgovarajući uvjeti za rast. Dakle, ako razmišljate o uzgoju vlastitih začinskih biljaka, ne oklijevajte – isprobajte naše Sjeme Mente danas!