Семе од метвице

У нашој интернет продавници се налазе семена пеперминта, једне од најпопуларнијих љековитих биљака. Ова вишегодишња биљка расте до 70 цм. Преферира сунчане локације са свежом, умјерено влажном, плодном земљом.

Пеперминт је вредна лековита биљка која се генерацијама користи због многих начина на које се може применити. Показује цхолагогуе, царминативе, антибактеријске и умирујуће квалитете. Употребљава се код пробавне сметње, као и кварова на јетри и јетре. Ментол, једно од есенцијалних уља које је мета богат извор, је главни састојак паста за зубе, жвакаће гуме и испирање уста. Пеперминт се користи иу многим јелима и пићима, као што су лимунада или мојито коктел. Осушени или свежи листови паприке дају укус многим јелима. Ова биљка цвате у јулу и августу, привлачећи инсекте као медоносну биљку. Нажалост, губи драгоцене супстанце у фази цветања.

Пеперминт је укључен, заједно са коријандером и кимом, у смешу за семе биљака у дигестивном биљу која је доступна у нашој башти. Све сјеменке које нудимо су квалитетне и задовољавајуће клијавост захваљујући чињеници да долазе само од провјерених добављача. Она гарантује успешну култивацију, наравно под условом да се одрже одговарајући услови за узгој. Ако сумњате у то, само пробајте наше семе!