• 44,000 Ft Ingyenes szállításért,
    tegyen még termékeket a kosárba:

Menta vetőmag

Fedezd fel az örömét annak, hogy saját borsmentát termesztesz a Menta vetőmag választékkal, amit online boltunkban kínálunk. Ez a sokoldalú, évelő növény akár 70 cm magasra is megnő, és napos, jól vízáteresztő, közepesen nedves, termékeny talajon érzi a legjobban magát.

A borsmenta nem csak egy népszerű gyógynövény, de generációk óta háztartások alapvető eleme is sokféle alkalmazási lehetősége miatt. Kolagóg, karminatív, antibakteriális és nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik. Hatékonyan alkalmazható emésztési problémák, epeúti és májfunkciós zavarok esetén. A mentol, egy kulcsfontosságú illóolaj, amely bőségesen megtalálható a borsmentában, olyan termékek fő összetevője, mint a fogkrém, a rágógumi és a szájvíz. Emellett a borsmenta számos ételben és italban is felhasználható, például limonádéban vagy mojito koktélban. Bár a növény júliusban és augusztusban virágzik, és vonzza a hasznos rovarokat, érdemes megjegyezni, hogy a virágzási szakaszban néhány hasznos tulajdonságát elveszíti.

A Menta vetőmag szintén megtalálható a speciálisan kiválasztott emésztést segítő gyógynövény vetőmag-keverékünkben, korianderrel és köménnyel együtt. Biztos lehet benne, hogy az általunk kínált összes vetőmag magas minőségű és kiváló csírázási képességgel rendelkezik, hiszen csak megbízható beszállítóktól származnak. A sikeres termesztés szinte garantált, feltéve természetesen, hogy megfelelő növekedési feltételeket biztosít. Ha még hezitál, próbálja ki Menta vetőmagjainkat még ma!