• 1,164.71 kr För att få gratis frakt,
    lägg till produkter i kundvagnen upp till ett totalt värde av:

Myntafrön

Upptäck glädjen i att odla din egen pepparmynta med det sortiment av myntfrön som finns tillgängliga i vår webbutik. Denna älskade perenna växt kan nå en höjd på upp till 70 cm och trivs på soliga platser med väl dränerad, måttligt fuktig, bördig jord.

Pepparmynta är inte bara en populär medicinalväxt, utan har också varit en hushållsgrundsten i generationer på grund av dess mångsidiga användning. Den har koleretiska, karminativa, antibakteriella och lugnande egenskaper. Den kan effektivt användas för matsmältningsproblem, gallvägsproblem och leverproblem. Mentol, en viktig eterisk olja som är rikligt förekommande i pepparmynta, är en huvudingrediens i produkter som tandkräm, tuggummi och munvatten. Dessutom är pepparmyntans kulinariska användningsområden oändliga — den ger en extra kick till olika maträtter och drycker som lemonad och mojitos. Även om växten blommar i juli och augusti och fungerar som en magnet för nyttiga insekter, är det värt att notera att pepparmynta förlorar vissa av sina potenta egenskaper under blomningsfasen.

Myntfrön finns också med i vår speciellt utvalda blandning av frön för matsmältningsväxter, tillsammans med koriander och kummin. Var säker på att alla frön vi erbjuder är av högsta kvalitet och visar utmärkta grobarhetsgrader, eftersom de enbart kommer från pålitliga leverantörer. Framgången i att odla dessa underbara örter är nästan garanterad, förutsatt att du upprätthåller lämpliga odlingsförhållanden. Så om du funderar på att odla dina egna örter, tveka inte — prova våra myntfrön idag!