Biji Nigella

Anda boleh menemui benih tiga spesies nigella di kedai online kami - bunga hitam, bunga mutiara yang manis dan kuning adas. Benih yang dijual di kedai kami adalah berkualiti tinggi dan menunjukkan kapasiti percambahan yang baik, kerana mereka hanya datang dari pengeluar terkenal.

Black caraway (Nigella sativa) adalah herba dan perasa di atas semua. Biji gurih menyerupai pala dalam rasa dan dipasang untuk pastri dan banyak hidangan lain. Anda juga boleh menumbuhkan pucuk dari mereka dan menikmati makanan ringan yang lazat dan sihat. Black caraway menunjukkan banyak kesan penyembuhan dan beberapa menganggap ia sebagai ubat untuk segala-galanya. Ia telah membuktikan antikulat, antibakteria, antiviral, kesan anti-kanser dan memberi manfaat kepada keadaan kulit dan rambut. Ia sangat membantu orang yang menderita asma dan alergi.

Gembala cinta adalah tumbuhan hiasan yang hebat yang akan menghiasi banyak katil bunga pada musim panas. Ia tumbuh agak rendah dan menghasilkan bunga putih, merah jambu atau biru dari mana kapsul buah dekoratif berkembang pada akhir musim panas. Cinta dalam kabus boleh ditanam untuk bunga potong, sama ada untuk bunga-bunga segar atau kering. Tumbuhan ini agak tidak bermasalah dalam penanaman dan tidak boleh menimbulkan masalah kepada tukang kebun yang kurang berpengalaman. Bunga adas kuning juga merupakan tumbuhan hiasan yang hebat. Ia menghasilkan bunga kuning pada musim panas yang berubah menjadi kapsul buah pada peringkat kemudian. Oleh sebab itu bunga bunga adas kuning mengekalkan nilai hiasannya hingga akhir musim gugur. Ia sesuai dengan susunan bunga kering.