Подкатегорије

Филтери производа

Цена

Нигелла семена

У нашој онлине продавници можете наћи семена три врсте црнаца - црни ким, љубави у магли и цвет жутог коморача. Семена која се продају у нашој радњи су високог квалитета и показују добар капацитет клијања, јер долазе само од реномираних произвођача.

Црни ким (Нигелла сатива) је биљка и зачина пре свега. Укусне сјеменке подсећају на мушкатни орашчић и украшене су колачима и многим другим јелима. Од њих можете узгајати клице и уживати у укусном и здравом оброку. Црни ким показује много љековитих учинака, а неки га сматрају лијеком за све. Има доказано антифунгално, антибактеријско, антивирусно, антиканцерогено дејство и погодно утиче на стање коже и косе. То значајно помаже особама које пате од астме и алергија.

Љубав у магли је велика украсна биљка која ће украсити многе цветне гредице током лета. Расте прилично ниско и производи беле, ружичасте или плаве цветове од којих се крајем лета развијају украсне капсуле од воћа. Љубав у магли се може узгајати и за резано цвеће, како за свеже или осушене букете. Ова биљка је прилично непроблематична у култивацији и не би требала представљати никакве проблеме ни мање искусним вртларима. Жути цвет коромача је такође велика украсна биљка. Лети производи жуте цвјетове који се касније претварају у капсуле од воћа. Због тога цвијет жутог коморача задржава своју декоративну вриједност до касне јесени. Добро се уклапа у аранжмане са сушеним цветовима.