podkategorije

Sjeme Nigella

U našoj online trgovini možete pronaći sjemenke tri vrste crnaca - crni kim, ljubavi u magli i žuti cvijet koromača. Sjemenke koje se prodaju u našoj trgovini su visoke kvalitete i pokazuju dobru klijavost, jer dolaze samo od renomiranih proizvođača.

Crni kim (Nigella sativa) je biljka i začina prije svega. Ukusna sjemena nalikuju muškatnom oraščiću u okusu te su namještena za kolače i mnoga druga jela. Od njih možete uzgajati klice i uživati u ukusnom i zdravom obroku. Crni kim pokazuje mnoge ljekovite učinke, a neki ga smatraju lijekom za sve. Dokazano je antifungalnim, antibakterijskim, antivirusnim, antikancerogenim učincima i pogodno utječe na stanje kože i kose. To značajno pomaže osobama koje pate od astme i alergija.

Ljubav u magli je velika ukrasna biljka koja će krasiti mnoge cvjetne gredice ljeti. Raste prilično nisko i proizvodi bijele, ružičaste ili plave cvjetove od kojih se krajem ljeta razvijaju ukrasne kapsule od voća. Ljubav u magli može se uzgajati i za rezano cvijeće, kako za svježe ili osušene bukete. Ova biljka je prilično neproblematična u uzgoju i ne bi trebala predstavljati probleme ni manje iskusnim vrtlarima. Žuti cvijet koromača također je velika ukrasna biljka. Ljeti proizvodi žute cvjetove koji se kasnije pretvaraju u kapsule od voća. Zbog toga cvijet žutog komorača zadržava svoju dekorativnu vrijednost do kasne jeseni. Dobro se uklapa u suhe cvjetne aranžmane.