• 1,164.71 kr För att få gratis frakt,
    lägg till produkter i kundvagnen upp till ett totalt värde av:

Lavendelfrön

Att så lavendelfrön är ett säkert sätt att fylla din trädgård med aromatisk lycka och en touch av lila elegans. I vår butik erbjuder vi stolt två sorter av denna mångsidiga växt: vanlig lavendel, också känd som smalbladig lavendel, och spansk lavendel. Du kan vara säker på att alla lavendelfrön i vår kollektion uppfyller de högsta kvalitetsstandarderna och har utmärkta groningsrater, eftersom de uteslutande kommer från ansedda producenter.

Lavendel erbjuder en myriad av användningsområden som sträcker sig bortom dess estetiska dragningskraft. Denna fleråriga växt är perfekt för blomsterbäddar och blommar under sommarmånaderna och tidig höst. Den kommer inte bara att försköna din trädgård, men det är också en nektarrik växt som lockar pollinerare med sin förtrollande doft. För optimal tillväxt trivs lavendel bäst i soliga, vindskyddade platser med väldränerad, bördig jord och drar nytta av regelbunden beskärning. Utöver sin visuella charm värderas lavendel högt för sina snittblommor, som kan användas både i färska och torkade blomsterarrangemang och ger varje bukett en delikat touch. Torkad lavendel fungerar också som en naturlig luftfräschare för din garderob och linneskåp, samtidigt som den effektivt avvisar klädmott.

Vanlig lavendel handlar inte bara om att lägga estetiskt värde till din trädgård; det påverkar positivt ditt välbefinnande också. Denna mångsidiga växt har flera medicinska egenskaper, som lugnande, antiseptisk, diastolisk och mildt karminativ effekt, bland annat. Den förbättrar även hudhälsan genom att förnya epidermis och bekämpa akne. Vidare ger den en unik smak till kulinariska rätter, och passar underbart med örter som salvia, dill och mejram. Både vanlig och spansk lavendel är rika på eteriska oljor, kända för sina lugnande och avkopplande egenskaper och ofta införlivade i kosmetika och parfymer.

Så varför vänta? Så dina lavendelfrön idag och ge en ny dimension av skönhet och användbarhet till din trädgård!