Семе лаванде

Сетва семена лаванде омогућава да се постигне прелепо мирисна башта украшена љубичастим цветовима. У нашој понуди имамо двије врсте ове биљке - уобичајену (уско-лаванду) и шпанску лаванду. Сва семена доступна у нашој онлине продавници задовољавају највише стандарде квалитета и показују добру клијавост, јер долазе само од реномираних произвођача.

Лаванда се може користити на много начина. Може се узгајати на цветним гредицама које ће цветати током љета и ране јесени. Привлачи посетиоце у башту, јер је то медоносна биљка која излучује интензивну, пријатну арому. Лаванда преферира сунчана, ветар заклоњена места са пропусном, плодном земљом. Захтева редован прелив. Ова биљка је вриједна вишегодишња биљка која се узгаја за резано цвијеће које се користи у свјежим и осушеним букетима, јер даје цвјетним композицијама суптилан изглед. Сушену лаванду можете ставити у вашу гардеробу и постељину да бисте мирисали вашу одећу и платно и одбијали тинидне мољце.

Уобичајена лаванда не само да ће украсити ваш врт својим љубичастим, мирисним цвастима, већ ће и повољно утицати на ваше благостање. Показује неколико лековитих ефеката, умирујуће, антисептичко, дијастолично и деликатно карминативно, да наведемо само неке. Такође побољшава стање коже помлађујући епидерму и борећи се са акнама. Додаје укус многим јелима, посебно у комбинацији са кадуљом, копром и сланим. Етерична уља која садрже обичне и шпанске лаванде имају умирујући, опуштајући ефекат и додају се многим козметичким препаратима и парфемима.