• 99.00 Za besplatnu dostavu,
    dodajte proizvode u košaricu do ukupne vrijednosti:

Sjeme lavande

Sijanje sjemena lavande siguran je način da napunite vaš vrt aromatičnim blaženstvom i daškom ljubičaste elegancije. U našoj trgovini ponosno nudimo dvije sorte ove svestrane biljke: obična lavanda, poznata i kao uskolisna lavanda, i španjolska lavanda. Možete biti sigurni da sva lavandina sjemena u našoj kolekciji udovoljavaju najvišim standardima kvalitete i imaju izvrsnu sposobnost klijanja, jer dolaze isključivo od uglednih proizvođača.

Lavanda nudi mnoštvo primjena koje nadilaze njezin estetski izgled. Ova trajnica je savršena za cvjetne gredice i cvjeta tijekom ljetnih i ranijih jesenskih mjeseci. Ne samo da će uljepšati vaš vrt, nego je i medonosna biljka koja privlači oprašivače svojim opojnim mirisom. Za optimalan rast, lavanda najbolje uspijeva na sunčanim, zaklonjenim od vjetra mjestima s dobro dreniranom, plodnom zemljom i koristi od redovitog orezivanja. Osim vizualne privlačnosti, lavanda je visoko cijenjena zbog svojih rezanih cvjetova koji se mogu koristiti u svježim i sušenim cvjetnim aranžmanima, dodajući nježan dodir svakom buketu. Sušena lavanda također služi kao prirodno sredstvo za osvježavanje vaše garderobe i ormara za rublje, dok učinkovito tjera moljce.

Obična lavanda ne dodaje samo estetsku vrijednost vašem vrtu; pozitivno utječe i na vaše dobrostanje. Ova svestrana biljka ima više ljekovitih svojstava, kao što su umirujuće, antiseptičke, diastoličke i blago karminativne učinke, samo da nabrojimo neke. Čak i poboljšava zdravlje kože obnavljajući epidermu i borbi protiv akni. Također dodaje jedinstven okus kulinarskim jelima, savršeno se slaže s biljkama kao što su kadulja, kopar i majčina dušica. I obična i španjolska lavanda bogate su eteričnim uljima, poznatim po svojim umirujućim i opuštajućim kvalitetama, i često se uključuju u kozmetiku i parfeme.

Pa zašto čekati? Posijajte svoja sjemena lavande danas i unesite novu dimenziju ljepote i korisnosti u svoj vrt!