• 39,600 Ft Ingyenes szállításért,
    tegyen még termékeket a kosárba:

Levendula vetőmag

A levendula vetőmagok vetése biztos módja annak, hogy kertjét aromatikus boldogsággal és egy csipetnyi lila eleganciával töltse meg. Büszkén kínálunk két fajtát ebből a sokoldalú növényből üzletünkben: közönséges, más néven keskenylevelű levendulát és spanyol levendulát. Biztos lehet abban, hogy gyűjteményünkben található összes levendula vetőmag megfelel a legmagasabb minőségi szabványoknak és kiváló csírázási aránnyal rendelkezik, mivel kizárólag neves termelőktől származnak.

A levendula számos felhasználási lehetőséget kínál, amelyek túlmutatnak esztétikai vonzerején. Ez az évelő növény tökéletes virágágyásokhoz, amelyek a nyári és a kora őszi hónapokban virágoznak. Nemcsak szépíti a kertet, hanem nektárdús növényként vonzza a beporzókat bódító illatával. A levendula optimális növekedéséhez napfényben, szélvédett helyeken, jól vízáteresztő, termékeny talajban érzi jól magát, és rendszeres metszést igényel. Vizuális bája mellett a levendula kivágott virágai is nagyon értékesek, amelyeket friss és szárított virágkompozíciókban egyaránt használhat, és minden csokornak egy finom megjelenést ad. A szárított levendula természetes illatosítóként is használható a ruhásszekrényben és az ágyneműszekrényben, miközben hatékonyan űzi el a ruhamolyokat.

A közönséges levendula nem csak a kert esztétikai értékét növeli, hanem pozitív hatással van a közérzetére is. Ez a sokoldalú növény több gyógyhatással rendelkezik, mint például nyugtató, antiszeptikus, diastolikus és enyhén karminatív hatások, csak hogy néhányat említsünk. Továbbá javítja a bőr egészségét azáltal, hogy megújítja az epidermist és harcol az akné ellen. Az ételekhez is hozzáad egyedi ízt, különösen jól harmonizál olyan fűszernövényekkel, mint a zsálya, a kapor és az árva. Mind a közönséges, mind a spanyol levendula gazdag illóolajokban, amelyek ismertek nyugtató és relaxáló hatásaikról, és gyakran hozzáadnak kozmetikumokhoz és parfümökhöz.

Szóval miért várna? Vessen levendula vetőmagokat ma, és adjon új dimenziót kertje szépségének és hasznosságának!