• 99.00 Voor gratis verzending,
    voeg producten toe aan de winkelwagen tot een totaal van:

Lavendel zaden

Het zaaien van lavendelzaden is een gegarandeerde manier om je tuin te vullen met aromatische verrukking en een vleugje paarse elegantie. In onze winkel zijn we trots op het aanbieden van twee variëteiten van deze veelzijdige plant: gewone lavendel, ook bekend als smalbladige lavendel, en Spaanse lavendel. Je kunt er zeker van zijn dat alle lavendelzaden in onze collectie voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en uitstekende kiempercentages hebben, uitsluitend afkomstig van gerenommeerde producenten.

Lavendel heeft een tal van toepassingen die verder gaan dan zijn esthetische aantrekkingskracht. Deze vaste plant is perfect voor bloembedden en komt tot bloei tijdens de zomer- en vroege herfstmaanden. Het verfraait niet alleen je tuin, maar trekt als nectarrijke plant ook bestuivers aan met zijn bedwelmende aroma. Voor een optimale groei gedijt lavendel het beste op zonnige, windbeschermde locaties met goed doorlatende, vruchtbare grond en profiteert het van regelmatig snoeien. Naast zijn visuele charme wordt lavendel zeer gewaardeerd om zijn snijbloemen, die kunnen worden gebruikt in zowel verse als gedroogde bloemstukken, en die elke bos een delicate toets geven. Gedroogde lavendel dient ook als een natuurlijk luchtverfrisser voor je garderobe en linnenkast, terwijl het effectief kleermotten afweert.

Gewone lavendel voegt niet alleen esthetische waarde toe aan je tuin; het heeft ook een positieve invloed op je welzijn. Deze veelzijdige plant heeft meerdere medicinale eigenschappen, zoals kalmerende, antiseptische, diastolische en zacht carminatieve effecten, om er maar een paar te noemen. Het verbetert zelfs de gezondheid van je huid door het verjongen van de opperhuid en het bestrijden van acne. Bovendien voegt het een unieke smaak toe aan culinaire gerechten, en gaat het prachtig samen met kruiden zoals salie, dille en bonenkruid. Zowel gewone als Spaanse lavendel zijn rijk aan etherische oliën, bekend om hun kalmerende en ontspannende kwaliteiten, en worden vaak opgenomen in cosmetica en parfums.

Dus waarom wachten? Zaai je lavendelzaden vandaag nog en breng een nieuwe dimensie van schoonheid en bruikbaarheid in je tuin!