• 298.00 лв За безплатна доставка,
    добавете продукти в количката до обща стойност:

Семена от лавандула

Семената от лавандула са отличен начин да напълните градината си с ароматно удоволствие и нотка от лилава елегантност. В нашия магазин с гордост предлагаме два вида от това разнообразно растение: обикновена лавандула, известна още като узколистна лавандула, и испанска лавандула. Можете да бъдете сигурни, че всички семена от лавандула в нашата колекция отговарят на най-високите стандарти за качество и имат отлични проценти на кълняемост, тъй като идват изключително от утвърдени производители.

Лавандулата предлага множество приложения, които надхвърлят нейната визуална привлекателност. Този многогодишен храст е идеален за лехи, цъфти през летните и ранните есенни месеци. Тя не само ще подобри красотата на градината ви, но и е опрашващо растение, привличащо опрашителите със своя опияняващ аромат. За оптимален растеж лавандулата се развива най-добре на слънчеви, защитени от вятъра места с добре дренирана, плодородна почва и се възползва от редовното подрязване. Освен визуалната си привлекателност, лавандулата е високо ценена за своите отсечени цветове, които могат да се използват както в пресни, така и в изсушени аранжировки, добавяйки финес към всяка букет. Сушената лавандула също служи като натурален ароматизатор за гардероба и чекмеджето с покривки, като ефективно отблъсква молци.

Обикновената лавандула не само добавя естетична стойност към градината ви, но и положително влияе на вашето благополучие. Това разнообразно растение има множество медицински свойства, като успокояващи, антисептични, разширяващи и слабо карминативни ефекти, за да споменем само някои. Тя дори подобрява здравето на кожата, регенерира епидермиса и се бори с акне. Също така добавя уникален вкус към кулинарните ястия, перфектно допълвайки растения като шалфей, копър и мащерка. И обикновената, и испанската лавандула са богати на етерични масла, известни със своите успокояващи и релаксиращи свойства, и често се включват в козметични продукти и парфюми.

За какво чакате? Посейте семената от лавандула днес и добавете нова измерение на красота и полезност към градината си!