Семе матичњака

У нашој радњи нудимо семе матичњака, биљку која је позната по својим опуштајућим и умирујућим својствима. У понуди су и заједнички матичњак и нова сорта „Лимонелла“. Сва семена која се продају у нашој башти задовољавају највише стандарде квалитета, јер долазе само од познатих добављача. Она гарантује успешну култивацију, наравно под условом да се одрже одговарајући услови за узгој

Обичан матичњак је познат по свом умирујућем квалитету, иако ова биљка има многе друге примјене. Помоћи ће вам да излечите несаницу, депресију и неурозу, ублажите менструацијске болове и главобоље, излечите ране и надутости, показује желучане и дијастолне ефекте, опушта и смирује. Може се користити и за испирање косе која ограничава губитак косе, бори се против перути и других стања коже. Свјежи матичњак користи се иу кухињи. Може заменити лимунову траву. Посађено у врту (гаји се од садница) привлачи многе корисне инсекте као медоносну биљку.

Лимонелла матичњак се разликује од уобичајеног сорте у интензитету мириса и укуса лимуна, јер садржи више етеричних уља. Показује сличне љековите особине, дјелује као умирујући агенс, ублажава болове и помаже у борби против несанице. Наравно, може се користити за додавање ароме јелима и пићима, посебно чају и лимунади.