• 99.00 Za besplatnu dostavu,
    dodajte proizvode u košaricu do ukupne vrijednosti:

Sjeme matičnjaka

Nudimo sjeme matičnjaka u našoj trgovini, biljku poznatu po svojim opuštajućim i umirujućim svojstvima. Odaberite između klasičnog matičnjaka ili jedinstvene sorte "Limonella", oba zadovoljavaju najviše standarde kvalitete. Naša sjemena dolaze isključivo od uglednih dobavljača, što osigurava uspješan uzgoj — naravno, uz preduvjet da se održavaju odgovarajući uvjeti uzgoja.

Klasični matičnjak poznat je po svojim umirujućim učincima, ali ova svestrana biljka nudi puno više. Može pomoći u ublažavanju nesanice, depresije i neuroze, smanjenju menstrualnih bolova i glavobolja te čak ubrzavanju zacjeljivanja rana i otoka. Osim toga, matičnjak ima koleretska i vazodilatacijska svojstva koja pružaju opuštanje i smirenost. Također služi kao učinkovito ispiranje kose za borbu protiv gubitka kose, peruti i drugih problema s vlasištem. U kulinarstvu svježi matičnjak može zamijeniti limunsku travu i privući korisne kukce u vaš vrt kao medonosna biljka.

Sorta "Limonella" matičnjaka razlikuje se od obične po intenzivnijem mirisu i okusu limuna, zahvaljujući većem udjelu esencijalnih ulja. Ima slične ljekovite prednosti, djeluje kao umirujuće sredstvo i pomaže ublažiti bol te se boriti protiv nesanice. Također ga možete koristiti za dodavanje mirisa jelima i napicima, posebno čajevima i limunadama.

Zašto čekati? Unaprijedite svoj vrt i blagostanje kupnjom iz naše kategorije sjemena matičnjaka danas!