• 99.00 Za besplatnu dostavu,
    dodajte proizvode u košaricu do ukupne vrijednosti:

Sjeme sljeza

Otkrijte ljepotu Sjeme sljeza koje nudimo u našoj online trgovini. Ova sjemena su savršena za dodavanje rustikalnog šarma vašem vrtu. Naša sjemena su visokokvalitetna i imaju izvrsnu sposobnost klijanja, jer dolaze samo od provjerenih dobavljača.

Jeste li ikad razmišljali o uzgoju sljeza s tamnocrvenim, gotovo crnim cvjetovima u svom vrtu? Ove biljke izgledaju očaravajuće kada su posađene u većim skupinama i odlično se slažu s drugim sljezovima. Također ih možete uzgajati kao rezano cvijeće. Sljezovi s dvostrukim cvjetovima također izgledaju fantastično, a njihova sjemena su također dostupna u našoj trgovini. Možete birati iz širokog spektra različitih sorti s cvjetovima različitih boja – od ružičasto-narančastih, ljubičastih, žutih do bijelih – koji se savršeno uklapaju s ostalim ukrasnim biljkama. Sljezovi su uglavnom preporučeni za seoske vrtove i sadnju u grupama. Mogu narasti čak i do 2,5 metra visine!

Što se tiče zahtjeva za uzgoj, sljezovi preferiraju plodna, propusna tla bogata organskom tvari. Najbolje uspijevaju na sunčanim, toplim, zaklonjenim mjestima. Čak i ako ste početnički vrtlar, ne biste trebali imati problema s njihovim uzgojem. Jedino na što trebate pripaziti je vlažnost tla – sljezovi mogu trunuti u previše vlažnim tlima. Ako još uvijek niste odlučili koju sortu sljeza odabrati, preporučujemo izbor sjemena koji garantira cvjetove različitih boja.

Osim estetske privlačnosti, mnoge sorte sljeza su često korištene i u biljnoj medicini. Posebna pažnja posvećuje se običnom sljezu, za kojeg se smatra da ima protuupalna, preventivna i iskašljavajuća svojstva.

Učinite svoj vrt još ljepšim s našim prekrasnim Sjeme sljeza i uživajte u njihovoj ljepoti i različitim upotrebama!