• 99.00 Voor gratis verzending,
    voeg producten toe aan de winkelwagen tot een totaal van:

Alcea, Stokroos zaden

Ontdek de schoonheid van Alcea, ook bekend als Stokroos zaden, in onze online winkel. Ze zijn perfect voor het toevoegen van een rustieke touch aan uw tuin. De zaden zijn van hoge kwaliteit en hebben een uitstekend kiemvermogen, want ze komen alleen van betrouwbare leveranciers.

Stelt u zich eens voor hoe uw tuin eruit zou zien, vol met Alcea met donker bordeaux, bijna zwarte bloemen. Deze planten zijn bijzonder indrukwekkend wanneer ze in grotere groepen worden geplant en vormen een prachtige aanvulling op andere Stokroos zaden. Ze zijn niet alleen een visuele traktatie voor elke tuin, maar kunnen ook als snijbloemen worden gekweekt. Dubbelbloemige Alcea is een andere charmante optie, en hun zaden zijn ook beschikbaar in onze winkel. U kunt kiezen uit een breed scala aan variëteiten met verschillende kleuren bloemen - van roze-oranje en paars tot geel en wit - die prachtig samengaan met andere sierplanten. Stokrozen zijn vooral aanbevolen voor landelijke tuinen en ze gedijen het beste wanneer ze in groepen worden geplant. Ze kunnen zelfs tot een hoogte van 2,5 meter groeien!

Wat hun kweekvereisten betreft, geven Alcea de voorkeur aan vruchtbare, goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Ze groeien het beste op zonnige, warme plaatsen die beschut zijn tegen de wind. Zelfs als u een beginnende tuinier bent, zult u het relatief eenvoudig vinden om deze planten te verzorgen. Het enige waar u voor moet oppassen, is overbewatering, want Alcea is vatbaar voor rot in al te vochtige grond. Als u nog steeds niet kunt kiezen welke Alcea-variëteit u wilt, bieden we een zaadselectie die garant staat voor bloemen in diverse levendige kleuren.

Naast hun esthetische aantrekkingskracht worden veel Alcea-soorten traditioneel ook gebruikt in de kruidengeneeskunde. De algemene stokroos wordt met name gewaardeerd door kruidenkundigen vanwege zijn ontstekingsremmende, profylactische en slijmoplossende eigenschappen.

Verfraai uw tuin met onze prachtige Alcea, Stokroos zaden, en geniet van zowel hun schoonheid als hun veelzijdige toepassingen!