• 44,000 Ft Ingyenes szállításért,
    tegyen még termékeket a kosárba:

Legutóbb megtekintve

Ár

Díszmák vetőmag

Valaha is fontolgattad a díszmák vetőmag termesztését? Kertészeti üzletünkben két népszerű növényfajt találhatsz – a közönséges mákot és az izlandi mákot. A nálunk kínált díszmák vetőmagok kiváló minőségűek és kiváló csírázási aránnyal rendelkeznek, mivel kizárólag neves beszállítóktól származnak. Ez sikeres termesztést biztosít, feltéve természetesen, hogy a megfelelő növekedési feltételek adottak.

A közönséges mák akár 50 cm magasra is megnő, és fél-kettős vagy kettős virágokat hoz létre, melyek élénk piros, fehér, rózsaszín vagy lila árnyalatokban pompáznak, egész nyáron díszítve kertedet. Ez a növény ideális választás rusztikus kertekhez, ahol más dísznövényekkel vagy fűfélékkel együtt virágzik. A közönséges mák nemcsak gyönyörű kerti növény, hanem vágott virágként is tökéletes, amely feldobja otthonod környezetét és belső terét is. Ezenkívül a közönséges mák egyes fajtáit gyógynövényként használják. Az izlandi mákkal együtt is elültethető, amely fehér, sárga, narancssárga vagy piros árnyalatokban hozza a virágokat. Akár virágágyásokban, akár vázákban vannak (emlékezz, a vázában lévő mákvirágok élettartamának meghosszabbítása érdekében áztasd a szár végét forró vízbe), kétségkívül lenyűgözőek lesznek.

A mákoknak speciális növekedési feltételekre van szükségük a dús növekedéshez. Humuszban gazdag, jól vízáteresztő talajt és napos helyet kedvelnek. Mindazonáltal még egy kis kertészeti tudással is a díszmák vetőmagok termesztése gyerekjáték kell legyen.