• 298.00 лв За безплатна доставка,
    добавете продукти в количката до обща стойност:

Подкатегориите

Филтри за продукти

Цена

Маково семе

Някога ли сте обмисляли култивирането на маково семе? В нашия градинарски магазин можете да откриете два вида от това популярно растение - обикновен мак и мак от Исландия. Семената, които предлагаме, са от високо качество и имат отличен процент на кълняемост, тъй като идват изключително от известни доставчици. Това гарантира успешно отглеждане, при условие, че са осигурени подходящите условия за растеж.

Обикновеният мак достига височина до 50 см и се гордее с полудвойни или двойни цветове в ярки оттенъци на червено, бяло, розово или лилаво, красейки градината ви през цялото лято. Това растение е идеално допълнение към селски градини, където може да процъфтява заедно с други декоративни цъфтящи растения или треви. Обикновеният мак не е само красив обитател на градината, но е също така идеален за аранжировки с рязани цветя, обогатявайки както околната среда на дома ви, така и интериора му. Освен това, някои сортове от обикновен мак се използват в билковата медицина. Той може да бъде посеян до мака от Исландия, който произвежда цветове в страхотни оттенъци на бяло, жълто, оранжево или червено. Без значение дали са в лехи или вази (не забравяйте, за да удължите живота на отрязаните макове във ваза, потопете краищата на стъблата им в гореща вода), те без съмнение ще впечатлят.

За да процъфтяват, маковете изискват специфични условия за отглеждане. Предпочитат богата на хумус, добре дренирана почва и слънчеви места. Въпреки това, дори с малко познания по градинарство, отглеждането на макове би трябвало да е лесно.