• 1,164.71 kr För att få gratis frakt,
    lägg till produkter i kundvagnen upp till ett totalt värde av:

Vallmofrön

Har du någonsin funderat på att odla vallmofrön? I vår trädgårdsbutik kan du hitta två arter av denna populära växt – den vanliga vallmon och Islandsvallmo. De frön vi erbjuder är av hög kvalitet och har en utmärkt grobarhet, eftersom de uteslutande kommer från välrenommerade leverantörer. Detta garanterar framgångsrik odling, förutsatt att de rätta odlingsförhållandena uppfylls.

Den vanliga vallmon växer upp till 50 cm hög och har halvdubbla eller dubbla blommor i livfulla nyanser av rött, vitt, rosa eller lila, vilket förgyller din trädgård hela sommaren. Denna växt är ett idealiskt tillskott till lantliga trädgårdar, där den kan blomstra bredvid andra prydnadsblommor eller gräs. Inte bara är den vanliga vallmon en vacker trädgårdsinvånare, men den är också perfekt för snittblommor, vilket förhöjer både ditt hem och dess inredning. Dessutom används vissa sorter av den vanliga vallmon inom örtmedicin. Den kan sås tillsammans med Islandsvallmo, som producerar blommor i slående nyanser av vitt, gult, orange eller rött. Vare sig de är i blomsterrabatter eller vaser (kom ihåg, för att förlänga snittvallmens livslängd i vas, blöt deras stjälkändar i varmt vatten), kommer de utan tvekan att imponera.

För att trivas kräver vallmo specifika odlingsförhållanden. De föredrar humusrik, väl dränerande jord och soliga platser. Men med även lite trädgårdskunskap bör odlingen av vallmo vara en barnlek.