Biji popi

Pernahkah anda memikirkan biji popi? Anda boleh menemui dua spesies tumbuhan yang popular ini di kedai taman kami - poppy biasa dan poppy Iceland. Biji-biji yang ditawarkan dalam mogok kedai kami dengan kapasiti percambahan yang berkualiti tinggi dan baik, kerana ia berasal dari pembekal terkenal sahaja. Ia menjamin penanaman yang berjaya, dengan syarat, dengan syarat bahawa keadaan pertumbuhan yang betul dapat dikekalkan.

Poppy biasa tumbuh maksimum 50 cm. Ia mengembangkan bunga separa ganda atau berganda yang mengambil pelbagai warna, merah, putih, merah jambu atau ungu, dan akan menghiasi taman anda sepanjang musim panas. Tumbuhan ini sangat sesuai untuk taman-taman desa, di mana ia boleh tumbuh bersama tumbuh-tumbuhan berbunga hiasan lain atau rumput. Poppy biasa juga boleh ditanam untuk bunga potong. Ia akan menghiasi kawasan rumah dan pedalamannya, sementara beberapa jenis poppy digunakan dalam perubatan herba. Poppy biasa boleh disemai bersama dengan poppy Iceland, yang menghasilkan bunga dalam warna yang berbeda putih, kuning, oren atau merah. Ia akan bertumbuh di atas katil bunga dan kelihatan sama baiknya dengan pasu (untuk memanjangkan umur pasu bunga potong yang anda perlukan untuk merendam batang mereka di dalam air panas).

Poppis memerlukan syarat pertumbuhan tertentu untuk tumbuh dengan banyak di taman anda. Mereka lebih suka tempat berteduh, tanah yang telap dan cerah. Walau bagaimanapun, popi tidak boleh menimbulkan sebarang masalah dalam penanaman kepada tukang kebun yang kurang berpengalaman.